Annons:

Sök

Annons:

KLART: KOMMUNEN RÄDDAR RYTTARFÖRENINGEN

Vimmerby kommun går in med 300 000 i förskott till Vimmerbyortens Ryttarförening. Foto: Matilda Strömdahl

KLART: KOMMUNEN RÄDDAR RYTTARFÖRENINGEN

Vimmerby kommun går in och räddar Vimmerbyorterns Ryttarförening ännu en gång. Dels höjer man skötselbidraget med 25 000 kronor per år och dels betalar man ut ett förskott på 300 000 kronor.

Annons:

Beslutet fattades på kommunstyrelsen i dag. Dagens Vimmerby har tidigare berättat om ryttarföreningens akuta konkurshot – men det är nu avvärjt efter att kommunen agerat mycket snabbt.

Ryttarföreningen får alltså 300 000 på ett bräde.

– Vi ser att de inte klarar av sin verksamhet och skulle vi göra exakt som tidigare skulle de inte klara av det heller. Vi försöker hjälpa dem, men de måste komma in med en handlingsplan och återkoppling till utvecklingsavdelningen, säger kommunalrådet Helen Nilsson (S).

Är ni inte rädda för att en liknande situation ska uppstå igen?

– Nu får de 25 000 mer i ett skötselbidrag och vi ska försöka stödja dem i ekonomihanteringen när de gör återkopplingar. Vi kommer att se över det också framöver. Men det akuta har vi löst just nu. Sen får vi se hur det blir på längre sikt. Föreningen får inte särskilt mycket jämfört med andra och det är angeläget att unga tjejer får utöva sina sporter också, vi prioriterar det, säger Tomas Peterson (M).

Kommunen håller på med en genomlysning av alla stöd till hela föreningslivet.

– Det har alltid varit så att vissa fått mer och vissa fått mindre. Vi har en utredning på gång med PWC om det. Det kan finnas en vilja i vad vi tycker och vill prioritera, det behöver inte vara lika för alla, utan det kan vara vi som styr. Så är det i många andra kommuner, men vi har inte tagit något beslut om det.

Kommunstyrelsen var enig om beslutet. 

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: