Annons:

Sök

Annons:

Brunegård: ”S trovärdighet är helt bortblåst”

Gudrun Brunegård ger inte mycket för Socialdemokraternas vallöfte. Foto: Jakob Karlsson

Brunegård: ”S trovärdighet är helt bortblåst”

I går lovade Socialdemokraterna att Vimmerby ska få en familjecentral under nästa mandatperiod. Oppositionsrådet Gudrun Brunegård är kritisk till utspelet.
– Trovärdigheten är helt underminerad, säger Gudrun Brunegård (KD).

Annons:

2012 tog Landstinget beslut om att inrätta en familjecentral i Vimmerby. I onsdags lovade Socialdemokraterna att familjecentralen ska bli verklighet under nästa mandatperiod.

Kristdemokraten Gudrun Brunegård fnyser åt utspelet.

– Det var stora ord, men de kan inte peka på någon plats och de kan inte säga när det ska ske. Informationen som jag har fått från tjänstemän gör gällande att man utesluter vårdcentralen och att man letar efter alternativa lokaler. Det verkar inte Socialdemokraterna vara uppdaterade om. Jag är väldigt kritisk till hur Socialdemokraterna har hanterat det här.

Hur ser du på deras argument, att man haft att göra med andra satsningar i Vimmerby?

– Jag har försökt vara tålmodig. Man sa att man skulle göra det efter att vårdcentralen var, men inget händer. Det verkar vara viljan som brister. Man har sett att familjecentraler ger ett väldigt framgångsrikt stöd. Vimmerby är Barnens stad och borde ha varit först med det här. Socialdemokraterna har varit i ledning i Landstinget i tolv år och i kommunen i fyra, men inte lyckats göra någonting här. Trovärdigheten är helt underminerad.  

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: