Annons:

Sök

Annons:

Regionförbundet vill inleda diskussion om järnvägarna

Tågtrafiken på länets järnvägar har inte fungerat i sommar. Foto: KLT

Regionförbundet vill inleda diskussion om järnvägarna

Förra veckan fattade Regionförbundets arbetsutskott beslut om att slå fast den regionala transportplanen för 2018-2029. I planen viks 50 miljoner till Tjustbanan och Stångådalsbanan – men pengarna räcker inte enligt Regionförbundet.
– Sommaren 2018 har visat på de stora brister som finns på dessa banor, säger Regionförbundets ordförande Ulf Nilsson (S).

Annons:

Totalt satsas 100 miljoner kronor på Stångådalsbanan, Tjustbanan och Kust-till-kust-banan. Satsningarna finansieras gemensamt med pengar från den regionala och den nationella infrastrukturplanen. 

Regionförbundet anser inte att medlen räcker och skriver nu till Trafikverket för att kunna fördjupa diskussionerna om länets järnvägar. Budskapet till Trafikverket är att man "förväntar sig att de tar sitt ansvar, och möter transportplanens åtgärder med motsvarande ekonomiska insatser inom en snar framtid"

– Vi bedömer att det krävs flera stora åtgärder på Stångådals- och Tjustbanan. Sommaren 2018 har visat på de stora brister som finns på dessa banor. Det har inte varit möjligt att upprätthålla ett robust trafikutbud och ett flertal avgångar har fått ställas in. Det handlar om tekniska brister på spåren och är Trafikverkets ansvar, avslutar Ulf Nilsson.

Ulf Nilsson vill se pendeltåg mellan Kalmar och Vimmerby. 

– I våra framtidsplaner finns pendeltåg Kalmar-Vimmerby. Vidare finns ett stort intresse för ökad godstrafik på järnväg från Scania och Södra Skogsägarna, säger regionförbundets ordförande Ulf Nilsson.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: