Annons:

Sök

Annons:

Centerpartiet kritiska till flytten av Fabriken

Centertrion Erik Paulsson, Peter Karlsson och Ingela Nilsson Nacthweij är kritiska till flytten av Fabriken.

Centerpartiet kritiska till flytten av Fabriken

Centerpartiet ser inte att det är motiverat att flytta Fabrikens verksamhet till Kulturskolan. Det meddelade centertrion Peter Karlsson, Ingela Nilsson Nachtweij och Erik Paulsson på en pressträff i onsdags kväll. – Vi tycker att det är viktigt att ha en dialog och att ta med kostnaderna från början, säger de.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

I november 2015 fattade den numera nedlagda kultur- och fritidsnämnden beslut om att flytta Fabriken till Kulturskolans lokaler i A-huset intill Vimmerby gymnasium. Beslutet fattades utan ekonomiska underlag och tanken är att skapa en Kulturfabrik. 

Centerpartiet meddelade på en pressträff i onsdags kväll att de är kritiska till flytten. 

– Vi tycker att lokalen är väldigt bra och lämplig för den verksamhet som i dag råder. Det är viktigt att det här resonemanget blir tydligt: vad ska flyttas och när ska det flyttas? Det är fokus för oss, säger centertrion Ingela Nilsson Nachtweij, Peter Karlsson och Erik Paulsson. 

De tycker dock att en flytt kan vara av godo, men inte som det ser ut i nuläget.

– Det är viktigt att ha en dialog, att kostnaderna är med från början när kommunens ekonomi är som den är. Vi måste vända och vrida på varje sten och det kan finnas anledning att genomföra en flytt, men i dag ser vi inte att det är motiverat. Man har inte plockat fram några andra verksamheter som kan nyttja den här lokalen i närtid, det vi har hört är 2018. Att tomställa den här lokalen i ett par år vore inte klokt. 

"Svårt att förstå"

Att kostnaderna för en flytt inte diskuterats eller varit med i debatten är olyckligt, tycker Centerpartiet. 

– När kultur- och fritidsnämnden fattade det här beslutet fanns inte finansieringsbiten med. Det finns fortfarande inga riktiga beräkningar på vad en flytt skulle kunna kosta och har vi ingen som kan flytta in i Fabriken blir det ingen besparing. Det är svårt att förstå Peter Högbergs (S-politiker och ordförande i dåvarande kultur- och fritidsnämnden) tanke med att det här skulle spara så mycket. 

Vad vill ni se härnäst?

– Vi vill att det ska bli en tydlig dialog och att flytten som är planerad till augusti skjuts på. Det är en ganska tydlig bild som vi har. Vi vill att man verkligen brett utvärderar hur Fabriken fungerar i dag.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: