Annons:

Sök

Annons:

Kommunalrådet vädjade till media att inte blanda sig i:

I ett blogginlägg vädjade Ingela Nilsson Nachtweij till media att inte blanda sig i Carolina Leijonrams löneprocess.

Kommunalrådet vädjade till media att inte blanda sig i: "Olagligt av mig"

I ett blogginlägg på tisdagsmorgonen vädjade kommunalrådet Ingela Nilsson Nachtweij (C) till media att inte blanda sig i hennes dialog med kommundirektören Carolina Leijonram. Ett inlägg hon nu har korrigerat.
– Media ska granska makten, det är jätteviktigt för demokratin, säger hon.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Tidigt på tisdagsmorgonen publicerade kommunens högsta politiker, Ingela Nilsson Nachtweij (C), ett blogginlägg där hon skriver följande:

"Nu har det varit fyra artiklar om detta efter sommaren på Dagens Vimmerby och jag vill här på bloggen vädja till er att visa respekt och låta mig få sätta lön i dialog med Carolina Leijonram utan mer inblandning av media eller av någon av mina företrädare". 

Nilsson Nachtweij vill först inte lämna några kommenterarer, men svarar sedan på DV:s frågor.

– Jag menar ingenting, men jag tycker att det blir konstigt. Jag vill inte ge dig några kommentarer. Jag vill i lugn och ro ha en process, så informerar jag när vi är klara.

Jag undrar vad som är respektlöst med en rapportering om den högsta tjänstemannens lön?

– Jag tänker inte ge några kommentarer om det. Det här med lön är en fråga som väcker mycket känslor, det finns många olika sätt att mäta prestationer, ett av sätten är lön. Jag tänker att jag inte tänker ägna mig åt att bli intervjuad förrän processen är klar.

Du ger inga fler intervjuer innan lönen är satt?

– Det har jag inte för avsikt. Jag tänker att Carolina och jag ska ha den här processen, sedan levererar jag resultatet. 

Ska media låta politiker sätta löner och göra avtal utan att det granskas?

– Självklart inte. Jag tycker att det blev lite konstigt med väldigt många artiklar, vi har väldigt mycket annat vi jobbar med. Men det är fritt fram för vem som helst.

Hade du varit tyst om det här hade hänt 2016 när ni var i opposition?

– Jag är väl inte tyst? Är jag det?

Nej, men du ber media att visa hänsyn.

– Det blir en hypotetisk fråga när du ställer den som du gör. Som oppositionsråd har man inte rollen att sätta lön på någon, Helen (Nilsson) har inte den rollen, men ändå uttalar sig hon i den frågan. Jag kanske hade gjort det 2016, det vet jag inte.

Hur hade du sett på det om Tomas Peterson eller Helen Nilsson hade bett media att inte blanda sig i vissa frågor?

– Jag säger att ni har rätt att blanda er i hur mycket ni vill. Bakgrunden till att jag skrev så är att jag inte tycker att det leder framåt, det blir spekulationer. Är syftet att påverka processen? Man kan ana det eftersom Micael Glennfalk hade synpunkter på hur jag skulle agera. 

Vi har inget syfte att påverka någon process.

– Nej, därför tar jag bort det. Det är faktiskt olagligt av mig att försöka påverka er. Nu står det inte så. Man får göra om och göra rätt om man gör fel. 

"Viktigt för demokratin"

I stället står det så här på bloggen nu: 

"Nu har det varit fyra artiklar om detta efter sommaren på Dagens Vimmerby och jag vill här på bloggen vädja till er att visa respekt och låta mig få sätta lön i dialog med Carolina Leijonram utan mer inblandning av någon av mina företrädare". 

– Det är mer korrekt. Jag ska absolut inte styra media, ni ska göra ert jobb och granska makten, det är jätteviktigt för demokratin. Det är klart att ni ska göra ert jobb.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: