Annons:

Sök

Annons:

Inget har hänt på fem år – nu görs ett nytt försök

Ett nytt försök ska göras med rätt fart i staden, berättar KS-topparna Ola Gustafsson, Niklas Gustafsson och Jacob Käll.

Inget har hänt på fem år – nu görs ett nytt försök

2015 fattade fullmäktige beslut om att införa "Rätt fart i staden". Efter det har ingenting hänt. Nu ska ett nytt försök göras.
– Det har inte funnits budgetmedel, säger Ola Gustafsson (KD).

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Det var i november 2015 som kommunfullmäktige tog beslut om att införa "Rätt fart i staden". Då hade ett konsultföretag jobbat fram ett program för Vimmerby och invånarna hade också fått chansen att säga sitt. 

I förslaget är den enda tänkbara 70-sträckan delar av yttre ringleden. Annars handlar förslaget om att anpassa hastigheten utefter förutsättningarna från 30 till 70. Förslaget innebär exempelvis 40 kilometer på en stor del av Storgatan. 

Men trots fullmäktiges beslut har inget alls hänt.

– Det antogs av kommunfullmäktige, men det har inte funnits utrymme i investeringsbudgeten för att införa det, säger Ola Gustafsson (KD), ordförande i samhällsbyggnadsutskottet.

Behöver uppdateras

Nu behöver programmet uppdateras, menar kommunstyrelsen.

– Vi har sett att det finns en del som behöver uppdateras och begärt att det ska göras ett omtag. Vi har gett uppdraget att titta på det. 

Kostnaden beräknades till drygt 1,1 miljoner kronor. Nu är den beräkningen också oklar. Kommunstyrelsen avsätter 65 000 kronor för att anlita en konsult till utredningen. 

– Vi får se när och hur det blir aktuellt att genomföra justeringarna.

Ett område är undataget. Det handlar om stora torget och omkringliggande gator.

– Där finns det redan ett uppdrag om en översyn kring parkerings- och trafiklösningen. Det får kompletteras senare, så man inte jobbar med det parallellt.  

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: