Annons:

Sök

Annons:

NYTT EM-GULD TILL JESPER SVENSSON

Jesper Svensson och resterande del av det svenska laget tog EM-guld i femmanna. Foto: Pressbild

NYTT EM-GULD TILL JESPER SVENSSON

Jesper Svenssons starka EM i bowling fortsätter. På fredagen blev Sverige Europamästare i lag och Jesper Svensson var en del av femmannalaget.

Annons:

Medaljregnet fortsätter över Sverige och Jesper Svensson vid EM i franska Wittelsheim. Svenske James Blomgren tog guld i All Event där alla 24 kvalserier i mästerskapet räknas ihop. 

Därefter följde hela det svenska laget upp med guld i femmanna. Sverige vann kvalet överlägset och storspelade även i semifinalen mot Nederländerna och vann med 1 302 mot 1 133. Sveriges poäng var nytt Europarekord.

I finalen mot hemmanationen Frankrike började det dock tufft och fransmännen ledde länge. Sverige gav sig inte och stod för en otrolig vändning i slutrutorna. 

Sverige tog hem EM-guldet efter att ha vunnit finalen med 1 127 mot 1 104. Jesper Svensson gick i bräschen och slog 299 poäng.

– Vi lyckas samla ihop oss i grevens tid. Det var osannolikt men vi slutade aldrig tro på det och det är otroligt härligt att vi lyckas fixa det. Det visar vilken karaktär det är i det här laget och det är fantastiskt att få vinna ihop med det här gänget, säger Jesper Svensson till förbundets hemsida.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: