Annons:

Sök

Annons:

Viktigt jumbomöte efter en dryg månads speluppehåll

Jumbomöte med viktiga poäng på spel. Det är vad som väntar för Frida Sethsson och Vimmerby BK i omstarten av bowlingens division 1. Foto: Ossian Mathiasson

Viktigt jumbomöte efter en dryg månads speluppehåll

Vimmerby BK ligger sist i bowlingens division 1. I morgondagens omstart kommer nästjumbon Jönköpings BS på besök. 
– Matchen är extremt viktig för oss, säger Frida Sethsson.

Annons:

Vimmerby BK trillade ur allsvenskan i fjol och ligger pyrt till efter halva säsongen i division 1. Efter ett speluppehåll på över en månad ska nu jumbon Vimmerby BK matcha igång igen – och gör det hemma mot nästjumbon Jönköpings BS. 

VBK står på fyra poäng och har två poäng upp till både Jönköping på nästjumboplatsen och BK 64 på säker mark. 

– Nu vänder serien – och vi har många matcher kvar. Får vi momentum och självförtroende kan det gå rätt fort i bowling, men vi måste komma dit också. Det är ingen som kommer klappa oss på axeln och servera poäng på ett silverfat. Det är något som vi behöver jobba gemensamt för, säger Frida Sethsson. 

"Alla behöver ta individuellt ansvar"

Uppladdningen har inte varit optimal inför lördagens omstart. 

– Den har väl varit så där skulle jag säga. Det är både skador och jobb som har kommit emellan så det är inga överdrivna träningstimmar under uppehållet. Vi har inte tränat så mycket som lag, säger Frida Sethsson. 

Ni ligger sist i division 1, känner du dig orolig inför andra halvan av säsongen?

– Det är tudelat. Lite oro känner jag då jag inte trodde att hösten skulle bli så tung. Det är inget drömläge att starta om där vi är nu, men det är ändå många matcher kvar. Kan vi få till momentum på rätt håll och lite medvind tror jag att det finns stora chanser för oss att klättra upp på säker mark. 

Det är hög tid för VBK-spelarna att förstå allvaret i det prekära läge som de befinner sig i.

– Det är viktigt att kliva fram och ta ansvar och inte stå och titta på att alla andra ska göra jobbet. Alla spelare behöver ta individuellt ansvar för lagets framgång. Det är bara hoppas att vi kan nytta att vi spelar hemma och att vi har publik som kan hjälpa oss på vägen. Vi är rätt bra när vi får stöd bakifrån och får igång tjo och tjim. Det gäller att gå in med öppet sinne, ta dagsformen för vad den är och göra det bästa av situationen. 

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: