Annons:

Sök

Annons:

Oscar Pettersson hoppas på en 100-placering i Vasaloppet. Foto: GS Tours

"OP" går för att bli topp 100 i Vasaloppet: "Hade blivit supernöjd"

Han gjorde kanonresultat både 2019 och 2020. Nu vill Oscar "OP" Pettersson från Pelarne nå sin bästa placering hittills i Vasaloppet.
– Kommer jag topp 100 hade jag blivit supernöjd, säger han.

Annons:

Mängder av skidåkare ger sig ut i Gustav Vasas spår på söndag för att åka Vasaloppet. Allt från fullblodsproffs till rena amatörer ska åka de nio milen mellan Sälen och Mora. 

Pelarnebördige Oscar Pettersson, som tävlar för XC Sthlm Club, är en av alla som ska köra loppet. Han kom på plats 142 för tre år sedan och 2020 kom han i mål som nummer 135. 

Nu siktar han på att minst åka in som en av de 150 första. 

– Det känns bra just nu, men man ska aldrig säga för mycket innan. Jag är nöjd med topp 150, men om jag kommer topp 100 är jag supernöjd. Det är väldigt svårt förstås. Det är 120 som har proffslag och man måste in och tampas med dem. Det blir svårare och svårare för varje år, säger Oscar Pettersson.

Han har haft en bra vinter med träningar och flera lopp.

– Jag har tränat på bra och kanske legat på tio till 15 timmar i veckan. Nu har jag varit hemma, kört lite grann och haft två ganska intensiva pass.

"Varit nedtränad"

Han har kört en handfull lopp den här vintern och blev bland annat nia i Toblach-Cortina, som är en del av långloppsvärdscupen Ski Classics. 

– Det har blivit en del tävlingar och att jag blev topp tio i Toblach är jag nöjd med. Det gick tyvärr dåligt i Marcialonga, men nu tänker jag att det blir revansch på Vasan. 

Har du en bra känsla?

– Jag har varit ganska nedtränad, men det börjar smyga igång lite. Det har känts okej i dag och i morgon hoppas jag att det känns bra och på söndag jävligt bra. 

På väg till Dalarna

När vi pratar med Oscar är han på väg upp till Dalarna. Under lördagen väntar lite skidåkning och förstås uppladdning inför loppet på söndag. 

– Det handlar om att väcka kroppen mest. Skidorna är redan inlämnade. 

Har du något tidsmässigt mål?

– Det spelar inte så roll, men stämmer allt kan man gå under fyra timmar. Det är bara positionen som spelar roll. 

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: