Annons:

Sök

Annons:

Vimmerbykille högt upp i klassiskt långlopp – besegrade åttafaldig OS-guldmedaljör

Oscar Pettersson slutade på 164:e plats i långloppet Marcialonga. Foto: Privat

Vimmerbykille högt upp i klassiskt långlopp – besegrade åttafaldig OS-guldmedaljör

Oscar Pettersson, uppväxt i lilla Ljusnefall strax utanför Pelarne, stod för ett superlopp i klassiska långloppet Marcialonga den gångna helgen. Han besegrade bland annat den norske legendaren Bjørn Dæhlie.
– Det var skönt att slå Dæhlie, skrattar Oscar Pettersson.

Annons:

Oscar Pettersson debuterade i Vasaloppet för snart ett år sedan och utvecklas i rask takt som skidåkare. Det bevisade 28-åringen inte minst den gångna helgen.

I det klassiska långloppet Marcialonga, som körs i provinsen Trento i norra Italien, blev Oscar Pettersson 164:a bland runt 7 500 startande. Han var 32 minuter bakom segrande ryssen Ilja Tjernousov.

Klarade målsättningen

Vimmerbykillen konstaterar att det sju mil långa loppet fortlöpte utan några större problem.

– Det gick bra och jag klarade mig utan stavbrott och vurpor. Marcialonga är ett otroligt fint lopp där man passerar många små byar. Det är ett förhållandevis ”lätt” lopp eftersom det är en del nedför.

Oscar Pettersson klarade sitt högt uppsatta mål.

– Mitt mål var att komma topp 200 och jag slutade på 164:e plats. Jag kände mig fysiskt stark hela loppet, men jag måste jobba på teknik och taktik.

Siktar högt i Vasaloppet

Marcialonga är världens näst största långlopp efter Vasaloppet. Värt att notera är att Oscar Pettersson hade bland annat den norske legendaren Bjørn Dæhlie efter sig i resultatlistan. Dæhlie, som har hunnit bli 50 år gammal, har bland annat åtta OS-guld, fyra OS-silver och nio VM-guld på meritlistan.

Hur mycket hade du tränat inför loppet?

– 10-12 timmar i veckan i sex månader. Men Vasaloppet är det viktiga, det här var en del av en träningsperiod. Nästa helg kör vi i Toblach, säger Oscar Pettersson, som siktar högt i årets upplaga av Vasaloppet:

– Jag siktar på att komma topp 300 i år.

Hur tufft är Marcialonga i jämförelse med Vasaloppet?

– Fysiskt är Vasan tuffare, tekniskt är Marcialonga tuffare. Placeringsmässigt är det svårare att komma topp 100 i Vasaloppet.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt
Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: