Annons:

Sök

Annons:

Tage tillbaka i dubbla roller i FBSK efter skadeeländet

Tage Falk är tillbaka efter en långdragen knäskada och kommer även att fungera som assisterande tränare i Frödinge/Brantestad SK. Foto: Ossian Mathiasson

Tage tillbaka i dubbla roller i FBSK efter skadeeländet

En allvarlig knäskada har hållit Tage Falk borta från fotbollen i nästan två år. Nu har han gjort comeback i Frödinge/Brantestad SK.
– Det är klart att det inte känns som för två år sedan, men jag kommer in i det mer och mer för varje match, säger Tage Falk, som också fungerar som assisterande tränare i FBSK.

Annons:

Tage Falk sågs länge som en stor talang i den lokala fotbollen. Han plockades tidigt upp av Vimmerby IF och gjorde också en kort utflykt till Åtvidabergs FF. Någonstans där svalnade motivationen och den nu 22-årige Falk vände hem till Frödinge/Brantestad i division sex.

– Då kände jag mig riktigt taggad på fotboll igen, men redan i den första träningsmatchen skadade jag knät illa, säger Tage Falk.

Gjorde nyligen comeback

Domen från sjukvården var stenhård. Både korsband och menisk var trasigt. Det har dröjt fram till nyligen innan FBSK-liraren varit redo för en comeback.

– Jag gjorde min första match på nästan två år nu på försäsongen. Det var ovant som tusan, men jag kommer in allt bättre i det. I början var jag nervös när jag höll på att få bollen.

Hur känns knät nu?

– Jag har haft lite värk efteråt. Nu har jag inte tränat fotboll på en vecka utan haft mer fokus på rehab. Jag gick från att inte ha spelat fotboll alls på nästan två år till tre fotbollspass i veckan och det kanske blev lite för mycket, säger Tage Falk.

Lag för övre halvan?

Även Jacob Fridell är tillbaka i spel efter lång skadefrånvaro och tillsammans med Tage Falk får det ses som två starka ”nyförvärv” på division sex-nivå. Dessutom blev det nyligen klart att Sigge Blomberg återvänder.

Tage Falk ser med tillförsikt fram emot säsongen.

– Jag tror att det kan bli bra. Det har sett bra ut i försäsongsmatcherna, särskilt defensiven har suttit riktigt bra. Vårt fokus har legat mest på defensiven, men nu när vi känner att det sitter ska vi börja träna på att vara mer bollförande, säger Falk.

FBSK är inte något vant topplag, men kanske kan den här säsongen bli mer lyckad än många av de tidigare.

– Vi har mött många division fem-lag på försäsongen och har stått upp jättebra mot dem. Jag tror definitivt att vi ska kunna vara med och slåss på övre halvan av tabellen i år. Vi har sagt att vi ska sikta på topp tre.

Assisterar Bengtsson

Utöver rollen som spelare fungerar Tage Falk också som assisterande tränare till Johan Bengtsson.

– Det började lite med att jag fick ta hand om futsal-delen och efter det frågade ”Bengan” om jag kunde ha en roll som assisterande. Det var skitkul att få den frågan. ”Bengan” håller i de flesta träningarna och jag är med och lägger upp lite träningar. Vi pratar mycket med varandra och vad vi vill få ut av träningarna.

Har du en tanke på att bli tränare i framtiden?

– Det skulle jag absolut kunna tänka mig.

Fakta

Frödinge/Brantestad SK (division sex)

Nyförvärv:Joel Nilsson (Södra Vi IF), Franklin Da Silva Albuquerque (do), Sigge Blomberg (Rimforsa IF), Olle Mannefred (Vimmerby IF). Tage Falk och Jacob Fridell är tillbaka efter långtidsskador.

Förluster:Axel Hoppe Adolfsén (Gullringens GoIF), Martin Gunnarsson (Storebro IF).

Seriefavoriter:”Framförallt Hjorted/Totebo, men även Lojal”, säger Tage Falk.

Lagen i division 6 Vimmerby:B.O.IF, Frödinge/Brantestad SK, Gunnebo IF, Gamleby FF, Hjorted/Totebo, Horn/Hycklinge IF, IF Hebe, SK Lojal, Överums IK.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt
Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: