Annons:

Sök

Annons:

Ny skadesmäll – nyförvärvet till sjukhus efter olyckligt fall:

Vimmerby IF:s nyförvärv Gustav Stejdahl slog i bakhuvudet på gårdagens träning och ådrog sig en lättare hjärnskakning. Foto: Vimmerby IF

Ny skadesmäll – nyförvärvet till sjukhus efter olyckligt fall: "Var dimmig"

Vimmerby IF har drabbats av många skadeavbräck under försäsongen. Nu får man även klara sig utan nyförvärvet Gustav Stejdahl under en tid. 
– Det var i en närkamp som han ramlade, landade på rygg, slog i bakhuvudet och fick en lättare hjärnskakning, säger tränaren Fredrik Falkevall. 

Annons:

Det var under torsdagskvällens träning på Arena Ceos som Gustav Stejdahl, VIF:s nyförvärv från Hvetlanda GIF, slog i huvudet och fick föras med ambulans till sjukhus.

– En olycklig situation där han hade oturen att slå i huvudet på ett sånt sätt att han fick en hjärnskakning. Han var dimmig och fick som en whiplash med nacken. Vi ringde sjukvården och ville att de skulle komma och kolla till honom. De kom i en ambulans och det kanske var lite overkill, men det är bättre att ta det säkra före det osäkra och låta sjukvårdspersonalen kolla på det. Vi trodde kanske att det var värre än det var, men det var en lättare hjärnskakning han fick, säger tränaren Fredrik Falkevall. 

Fredrik Falkevall har haft kontakt med Gustav Stejdahl på fredagsmorgonen. 

– Han hörde av sig och sa att han mådde mycket bättre nu. Han åkte med in till sjukhuset för kontroll. Han var där en sväng och åkte sedan hem igen. Det är bättre att kolla det en gång extra än en gång för lite. Vi var oroliga för nacken, men det var inte så farligt, säger Falkevall. 

"Flera konstiga skelettskador"

VIF träningsspelar mot division 2-laget Smedby AIS i morgon. Söndagens träningsmatch mot Hvetlanda GIF är inställd – på grund av det ansträngda läget med många skadade och sjuka spelare i VIF. 

– Vi har väldigt få spelare tillgängliga. Det skulle ha blivit ett juniorlag på söndagen och då ville inte Hvetlanda spela så vi ställde in den, säger Falkevall. 

Skadelistan är diger och består av många spelare. 

– Vi har åkt på flera konstiga skelettskador. Revben på Simon Larsson, spricka i foten på Ibrahim Haddar, bruten tå på Pontus Kägo Bragsjö och stressfraktur i ryggen på Theo Zeylon Thoresson. Sedan har vi hjärnskakningen på Gustav Stejdahl plus ett par sjuka spelare, bland annat Anton Brorsson, säger Falkevall och fortsätter: 

– Det är inte så många skador som man kan hänföra till något träningsupplägg. Det är flera otursskador som är svåra att skydda sig mot.

Ilhan Jejna är på väg tillbaka från sin korsbandsskada och Falkevall tror att han snart kan vara tillbaka i spel. Det kommer dröja innan Anton Ljungberg är tillbaka från sin korsbandsskada. 

– Ilhan är på väg tillbaka och kan alldeles strax göra några minuter i match. 

Glädjande för VIF är att Rickard Thuresson och Oskar Stejdahl spelar mot Smedby på lördagen.

– Oskar ska vara med lite grann i morgon. Enligt vår fysioterapeut är det med största sannolikhet en rest från tidigare skada som han hade i ryggen förra året. Vad och baksida lår försöker skydda ryggen. 

"Han vet det nog knappt själv"

Ibrahim Haddar fick för en tid sedan en spricka i foten efter en stämpling och var borta ett antal veckor. 

– Sedan var han med mot Lindsdal och byttes in i halvtid. Det var i sista minuten som han blev stämplad över samma fot. Han är borta den här veckan och kan förmodligen börja träna nästa vecka. 

Pontus Kägo Bragsjö har fått en fraktur i en tå efter en stämpling. 

– Han är borta i en-två veckor och kan efter det få ett skydd, en skena, som man kan tejpa runt tån.

Hur är läget med Simon Larsson? 

– Jag vet inte säkert och han vet det nog knappt själv. Alla symtom tyder på att han har en spricka i revbenen. Han kan springa lite grann, men det gör ont. De gör inget åt en spricka i ett revben. 

Det blir ett tufft test för Vimmerby mot division 2-laget Smedby på lördagen.

– Det blir en tuff nöt, men det är vad det är. Vi har många spelare borta, men så kan det vara när som helst. Det är bara att köra med det man har och några spelare är tillbaka.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: