Annons:

Sök

Annons:

Rinaldo efter succéstarten:

Det blev en succéstart för tränaren Mikael Rinaldo när VIF vann med 2-0. Foto: Simon Henriksson

Rinaldo efter succéstarten: "En oerhörd lättnad"

Det har varit en turbulent vecka för Vimmerby IF. Hur laget svarade? Genom att vinna måstematchen mot Valinge/Derome med 2-0 (2-0).
– Det är en oerhörd lättnad, säger tränaren Mikael Rinaldo.

Annons:

Vimmerby IF var i skriande poängbehov i hemmamatchen mot Valinge/Derome. Förlust och hoppet om nytt division 1-kontrakt hade nästintill varit ute. 

Utöver all denna press har VIF haft en tung vecka. Tränaren Jonas Karlsson hoppade av sitt uppdrag och angav bland annat för mycket konflikter mellan honom och delar av spelargruppen som anledning.

Tidigare i veckan presenterades Mikael Rinaldo som ny huvudtränare. 

Hur spelargruppen reagerade? Tre synnerligen viktiga poäng för VIF i jakten på förnyat kontrakt.

– Det är en oerhörd lättnad. Det har känts bra ända sedan torsdagsträningen, så jag gick in med en god känsla. Vi jobbade verkligen som ett lag, så det här var jäkligt skönt, säger Mikael Rinaldo.

Leverans från anfallsparet

VIF var effektiva inledningsvis och tidigare HFK-forwardsparet Frida Pöder/Tilda Föghner tackade stort för förtroendet. Ett jättesmart avslut av Pöder betydde 1-0 efter drygt 20. Inte långt därefter pangade Föghner dit 2-0.

– Det har varit spänt, så det var väldigt förlösande att få två tidiga mål. Vi gör en jävla insats, det känns jätteskönt.

Faktum är att Valinge/Derome inte skapade särskilt många farliga chanser och de få som gästerna hade klarade Sofie Johansson utan problem.

– Vi jobbade verkligen som ett lag och i början av andra flyttade de upp tre nästan direkt och satsade på långa bollar. Sofie gör en kanonmatch också och var väldigt stabil längst bak.

Vad betyder det här för er?

– Det kommer bli en rafflande avslutning. Nu har vi 15 poäng kvar att spela om och inte lika många poäng upp. Förhoppningsvis kan vi få med oss det här flowet, det blev som en nystart och tjejerna var verkligen värda detta. Det har varit en tuff vecka och några omvälvande dygn för mig, så det känns otroligt skönt att tjejerna presterar så här. 

Koponen avstängd

VIF ställs nu mot Bergdalens IK på bortaplan. Då får man klara sig utan viktige Greta Koponen, som är varningsavstängd.

– Sedan har vi Lindö hemma, det lever verkligen nu. Man kan väl säga att vi har fyra poäng upp om man räknar med målskillnaden. 

Ett stort steg togs åtminstone i och med att VIF lämnade jumboplatsen bakom sig. 

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: