Annons:

Sök

Annons:

Mardrömsminuterna där allt gick fel för VIBK:

Vimmerby IBK:s kräftgång i division 1 fortsätter. Det blev förlust med 2–9 hemma mot FBC Kalmarsund Ungdom. Foto: Ossian Mathiasson

Mardrömsminuterna där allt gick fel för VIBK: "Kan diskutera om jag ska ta timeout"

På drygt sex minuter släppte Vimmerby IBK in sex mål. Allt gick in för Kalmarsund – och redan där dog VIBK:s skrällchanser.
– Det säger något om det läge vi befinner oss i, säger tränaren Michael Elmér.

Annons:

Trots en tung frånvarolista inledde Vimmerby IBK optimistiskt i hemmamatchen mot topplaget Kalmarsund Ungdom. Första åtta minuterna var det mest VIBK – och hemmalaget hade bestämt sig för att verkligen göra match av det här.

Då kom raset. Gästerna gick från 1-1 till 7-1 på drygt sex minuter.

– Den utdelningen skulle man själv önska sig någon gång... Att få ett självmål, några riktigt enkla och vissa som inte ens höll styrfart. Vi var inte resoluta där och man kan diskutera om jag ska ta timeout eller inte. Min upplevelse var att det inte handlade om att vi inte visste vad vi skulle göra. Vi hittar inte nycklarna där och blir straffade på våra misstag. Samtidigt sa Jimmy (Nilsson, motståndartränare) att han aldrig varit med om något liknande. Det säger något om det läge vi befinner oss i, säger VIBK-tränaren Michael Elmér.

"Jobbigt av flera skäl"

Trots 1-7-underläge efter de första 20 minuterna lät Vimmerby den här matchen aldrig rinna iväg till riktigt genanta siffror.

– Vi repar mod och Kalmarsund slår av på takten beroende på att de säkrat segern. Jag tycker grabbarna ska ha en eloge för att de samlar ihop sig och att det inte sticker iväg. Vi tog en timeout mot slutet, men det var för vi var lite trötta och då bestämde vi oss för att stänga matchen. 

Kalmarsund spelade stundtals en fullplanspress och VIBK fick svårt att etablera ett eget spel.

– Det blir jobbigt av flera skäl. Vi går på två femmor och har Viktor (Nilsson) som spelade ungefär 15 byten. Det blir inte fysiskt jobbigt, men det blir jobbigt på så sätt att vi inte vinner kamper på sista fjärdedelen. Vi hade fått använda oss av energin för att ta oss dit och när vi väl var där så var energin slut. 

Inget spelmål

Förutom de jobbiga mardrömsminuterna i första perioden tyckte Elmér att hans spelare gjorde en godkänd insats.

– Jag är såklart besviken och inte nöjd. Man vill alltid vinna, oavsett om det är doppboll på uppvärmningen eller match. Kalmarsund levererar på en nivå vi inte kan matcha, men spelarna gjorde vad de kunde. Det finns ingen anledning att stå och skälla på spelarna. Idrottar man så är det underförstått att man måste göra sitt bästa. Framför allt sista 40 är helt okej.

VIBK saknade inte heller chanser att jämna ut resultatet.

– Det är en genomgående tråd från våra matcher. Båda våra mål är frislagsvarianter och vi gör inget spelmål. Vi har ett stort antal chanser som vi borde ha förvaltat. Vi förtjänar inte att vinna, men det var ett fall framåt jämfört med sista perioden mot Hovshaga.

Fakta

Vimmerby IBK–FBC Kalmarsund Ungdom 2–9 (1–7, 1–1, 0–1)

Första perioden: 0–1 (4.30) Hampus Nelson, 1–1 (5.16) Elias Trawtschenko (Jonatan Green), 1–2 (8.50) Felix Ekelund, 1–3 (9.44) Oskar Johansson, 1–4 (10.08) Daniel Helge, 1–5 (10.35) Kasper Hultgren, 1–6 (12.52) Christopher Dahl i spel fem mot fyra, 1–7 (15.02) Hampus Nelson

Andra perioden: 2–7 (28.22) Victor Wall (Jonatan Green), 2–8 (33.53) William Alvarmo i spel fem mot fyra

Tredje perioden: 2–9 (43.33) Oliver Samuelsson.

Publik: 210

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: