Annons:

Sök

Annons:

Alfonsson möter sitt gamla lag – manar till lugn efter tunga starten

Westerviks IBK-forwarden Albin Alfonsson ser fram emot kvällens match mot sitt forna lag Vimmerby IBK. Foto: Simon Henriksson

Alfonsson möter sitt gamla lag – manar till lugn efter tunga starten

Westerviks IBK har inlett med tre raka förluster. Viktige forwarden Albin Alfonsson manar till lugn inför kvällens match mot sitt forna lag Vimmerby IBK. 
– Det känns än så länge lugnt i hela laget, säger Albin Alfonsson. 

Annons:

Westerviks IBK är nykomling i division 2 och har fått en kämpig start på säsongen resultatmässigt med tre raka förluster mot Sävsjö IBK, Hovmantorps GoIF och Väckelsångs IK. 

– Det är ingen som stressar upp sig för det. Vi har några av våra absolut bästa spelare borta och vi har varit väldigt nära att vinna två av de tre första matcherna. Förutom premiärmatchen har vi bara släppt in fem mål även om Hovmantorp gjorde ett mål i tom kasse. Det är offensivt det har varit lite knackigt i säsongsinledningen. Mer än fem mål ska vi kunna göra framåt när alla är tillgängliga. Jag känner ingen oro, säger Albin Alfonsson. 

Alfonsson möter sitt gamla lag

Fjärde seriematchen står för dörren – och det är inte vilken match som helst. Rivalen, topplaget och Alfonssons tidigare lag Vimmerby IBK väntar på bortaplan på tisdagskvällen. 

Alfonsson var med och sköt upp VIBK i division 1 säsongen 2019/20 innan han återvände hem till moderklubben. Nu möter han för första gången sitt gamla lag i seriespel. 

– Det blir roligt, men samtidigt speciellt. Jag har mött dem i några träningsmatcher men det blir inte riktigt samma sak. Känner jag Vimmerby IBK som förening rätt kommer det bli fullsatt i kväll, säger Albin Alfonsson. 

"Spelar ingen roll vad man heter"

Han har många kompisar i sitt forna lag och känner majoriteten av spelarna. 

– Det är under 60 minuter man glömmer bort varandra och sedan är man kompisar igen. Jag hoppas att alla är på samma plan och kan ta att det smäller. I en sån här match spelar det ingen roll vad man heter och hur nära vänner man är. 

Det är två lag med olika spelstilar som ställs mot varandra i Vimmerby idrottshall i afton.

– Vimmerby vill ha mycket boll och vi trivs rätt bra med att ligga lågt med försvaret. Vimmerby ska väl vara det styrande laget i dag och de har pressen på sig att ta tag i taktpinnen. Vi kommer ligga lågt, försöka stänga ner dem och göra det vi är bra på – kontra. 

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: