Annons:

Sök

Annons:

Succé för Hampus och morbror Johan i premiären

Två målgivande passningar i premiären för 16-årige Hampus Carlsson. Och hattrick redan i första perioden för morbror Johan. VIBK:s seger mot Gränna blev npgot av en familjefest. Foto: Micael Rundberg

Succé för Hampus och morbror Johan i premiären

Succédebut för Hampus Carlsson. Och hattrick redan i första perioden av morbror Johan. Det blev en bra kväll för backparet i förstafemman.

Annons:

16-årige Hampus Carlsson gjorde premiär i Vimmerby IBK:s a-lag i kväll. Och det gick ju hyfsat. Han bildade backpar med morbror Johan - som är lite äldre - i förstafemman, svarade för två målgivande passningar och fick vara med och ta laget till en imponerade 11-6-seger.

Men gammal är ju som bekant äldst. Lagkaptenen Johan Carlsson tog sitt ansvar och ledde sitt lag. Han gjorde tre mål i den första perdioden, passade till ytterligare något, och var en av matchens absolut bösta spelare.

När gjorde du hattrick i en a-lagsmatch i en och samma period senast.
– Hahaha. Det kan jag lova dig att det aldrig har hänt.

Men en bra insats både av dig och laget?
– Absolut. Samtidigt tycker jag att Gränna är ett bra lag. Stundtals hade vi stora problem med deras höga tempo.

Hur var det att spela med systersonen då?
– Det funkade bra. Han gör en jättebra match – gör det han ska, och precis som i träningsmatcherna spelar han enkelt och säkert.

Glad tränare berömde motståndarna

VIBK-tränare Michael Elmér var så klart glad över storsegern och de tre poängen, men var snabb med att berömma motståndaren Gränna, som är en hårdsatsande nykomling i division två och tippas högt upp i tabellen.

– Jag tycker att de är bra, och ibland klarar vi inte av deras tempo. Jag sa det i pausen inför sista perioden, att det känns som att vi är en bil med punktering och soppatorsk, men kan vi putta igång kärran någotsånär i sista perioden har vi alla fall chansen.

Och det kan man ju lugnt säga att VIBK gjorde. Tack vare sex raka mål gick man från 5-5 till 11-5.

– Momentum var ju ändå på vår sida då vi fick börja den sista perioden i powerplay, och vi gör mål i rätt lägen där i sista perioden, så det kändes både skönt och psykologiskt viktigt.

"Man blir ju lite fundersam"

– Vi visste också att om de hade fått momentumet och gjort nån kasse där hade det likaväl kunnat väga över åt andra hållet. Men det är ju klart att de börjar hänga lite med huvudena när våra mål börjar trilla in, säger Michael Elmér.

Sammantaget kan man beskriva VIBK-tränaren som lättad efter premiären.
– Jag laborerar mycket mellan två och tre femmor, och skulle vilja ha igång fler spelare över 60 minuter. Men visst, en skön seger. Man blir ju lite fundersam när det står 3-5 på tavlan, och funderar på om vi inte är bättre än så här. Men det blev ju bra till slut, säger Elmér.

 

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt
Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: