Annons:

Sök

Annons:

VH är ett av fyra lag med chans på serieseger – trio saknas mot Halmstad

Anton Carlsson är sjuk och missar Vimmerbys bortamatch mot Halmstad i eftermiddag. Foto: Ossian Mathiasson

VH är ett av fyra lag med chans på serieseger – trio saknas mot Halmstad

Fyra lag har chans på serieseger i Hockeyettan Södra och Vimmerby Hockey är i allra högsta grad med i racet. Tre spelare missar dock eftermiddagens match mot Halmstad. 

Annons:

Vimmerby Hockey säkrade sin Allettan-plats för flera omgångar sedan. Två omgångar återstår och VH har Halmstad och Dalen, två lag som kämpar om den sista platsen till Allettan, kvar att möta. 

– Jag spelar hellre mot sådana lag än lag som inte har något att spela för. Vi får verkligen utmana oss själva i detta läge och jag ser fram emot utmaningen, säger VH-tränaren Staffan Lundh. 

Fyra lag – Kalmar, Vimmerby, Karlskrona och Nybro – har chansen att vinna grundserien i Hockeyettan Södra. Det skiljer endast två poäng mellan ettan Kalmar och fyran Nybro. Värt att notera är att Karlskrona, som står på lika många poäng – 33 till antalet – som Kalmar och Vimmerby, har en match kvar på sitt program. 

– Vi vill göra en så bra avslutning som möjligt och kunna ha chansen att vinna serien i sista omgången. Det är den moroten vi har tagit fram i det här läget, säger Staffan Lundh. 

"Ta oss ur egen zon snabbare"

Vimmerby kommer från två raka nederlag på hemmaplan, 1–4 mot Karlskrona för en vecka sedan och 3–5 mot Nybro i Nybro, och vill kliva upp på segerspåret mot Halmstad. VH vann hemmamötet mot Halmstad med klara 4–0 efter två mål av Sebastian Vidmar, ett av Todd Winder och ett av Ludvig Vännström. 

– Vi har tappat lite i våra utspel ur egen zon och kommit tillbaka i försäsongssjukan där vi spelade fast oss själva. Jag tycker att vi ska kunna spela enklare och ta oss ur egen zon snabbare, men ibland är det faktiskt motståndaren som gör det svårt för oss. Vi ska ta oss ifrån egen zon när vi väl har varit starka, vunnit puck och får chansen att spela framåt, säger han. 

Känner du att det har saknats fart?

– Känslan är att vi inte hade samma fart framåt under KRIF- och KHK-matcherna som vi har haft tidigare. Jag tycker ändå att farten var tillbaka i Nybro-matchen.

Viktig trio saknas

VH sitter nu i bussen på väg till Halmstad och tre spelare, samtliga med VH som moderklubb, saknas. Comebackande backen Oskar Carlsson och forwarden Anton Carlsson är sjuka och Pelle Ström vilas. 

– Tanken var att vi skulle gå på sju backar men nu blev Oskar sjuk och vi har sagt att vi går på de sex övriga backarna. 

Forwarden Johan Schreiber är tillbaka i laget. I målet startar Robin Christoffersson. Den så lyckosamma kedjan med Todd Winder, Tatu Kokkola och Lucas Jidenius är intakt efter att ha varit inblandade i alla tre mål mot Nybro. 

– Jag hoppas att de fortsätter jaga på som de gjorde sist då de var vår leading line. 

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: