TOTALKROSS – VIMMERBY GJORDE TVÅSIFFRIGT PÅ MÖRRUM

Vimmerby Hockey körde över Mörrum med 10–2. Foto: Ossian Mathiasson

Vimmerby Hockey körde bokstavligt talat över ett uddlöst och omotiverat Mörrums GoIS på hemmais. Krossen skrevs till smått galna 10–2.

Vimmerby Hockey fick en drömstart på onsdagskvällens hemmamatch mot Blekingeklubben Mörrum. Efter en minut och 16 sekunder var målnollan spräckt. Johan Norberg pricksköt 1–0 under ena armen på tidigare VH-keepern Gustav Bågenvik och det var backens första mål i VH-dressen.

Efter drygt sju minuter utökade Eddie Levin ledningen till 2–0 då han fick träff på pucken i slottet. VH gick även ifrån till 3–0 efter ett fint anfall signerat Adam Bäckstrand, Balint Horvath och Isac Andersson. Den sistnämnde spelaren höll i pucken, gjorde en lång dragning, väntade ut målvakten och la in pucken i det öppna målet.

VH gick till periodvila med en 4–0-ledning. Eddie Levin styrde in Jakob Karlssons passning fram till 4–0 i powerplay.

Tre mål på tre minuter

51 sekunder in i andra perioden tappade VH pucken i offensiv zon och John Henrion kom fri och gjorde inget misstag. Han avlossade ett distinkt skott som Scott Hector var chanslös på.

Det var en reducering som inte betydde något för matchen. Vimmerby studsade tillbaka omgående och gjorde både 5–1, 6–1 och 7–1 inom loppet av knappt tre minuter. Jakob Karlsson stötte in en målvaktsretur fram till 5–1, Theo Lundqvist gjorde sitt första mål i VH:s A-lag när han styrde in Oskar Lindgrens skott och Eddie Levin fullbordade sitt hattrick med 7–1. Levin hade bara gjort ett mål inför kvällens match och är nu uppe på fyra fullträffar.

Bågenvik gjorde självmål

Mörrum fick in ett tröstmål, 7–2, i upptakten av tredje och målet kom direkt efter att VH blivit fulltaligt efter en utvisning.

Vimmerbys målkalas och överkörning fortsatte mot ett omotiverat Mörrum. Mörrumkeepern Gustav Bågenvik svarade för en riktig tavla när han själv slog in 8–2-pucken i eget mål. Det var nyförvärvet David Thomson som var sist på pucken av VH-spelarna och tillskrevs målet.

Kanadensaren första ”riktiga” mål kom kort därpå när han dunkade dit 9–2 i powerplay. Oscar Gustafsson gjorde sitt första mål för säsongen när han kom fri och sköt 10–2 mellan benen på Bågenvik.

Segern skrevs till 10–2 och Vimmerby tog sin tredje fullpoängare för säsongen. VH är ny tabellåtta efter att ha tagit sig förbi både Tyringe och KRIF. Upp till Nybro på sista Allettanplatsen är det tio poäng med fem matcher kvar att spela.

Vimmerby Hockey–Mörrum 10–2 (4–0, 3–1, 3–1)

Första perioden: 1–0 (1.16) Johan Norberg (Pelle Ström, Eddie Levin), 2–0 (7.06) Eddie Levin (David Thomson, Oskar Lindgren), 3–0 (8.56) Isac Andersson (Balint Horvath, Adam Bäckstrand), 4–0 (17.58) Eddie Levin (Jakob Karlsson, Hugo Ollila)

Andra perioden: 4–1 (20.51) John Henrion (Khalid Ibrahim), 5–1 (24.16) Jakob Karlsson (Adam Bäckstrand, Isac Andersson), 6–1 (26.30) Theo Lundqvist (Olle Söderlund, Oskar Lindgren), 7–1 (27.33) Eddie Levin (David Thomson)

Tredje perioden: 7–2 (44.30) Khalid Ibrahim (Andreas Anarp, Tom Fridén), 8–2 (46.40) David Thomson (Jakob Karlsson, Oskar Lindgren), 9–2 (47.56) David Thomson (Eddie Levin, Jakob Karlsson), 10–2 (54.39) Oscar Gustafsson

Skott 49–19 (17–5, 17–5, 15–9)

Utvisningar, VH: 4x2 min, Mörrum: 7x2 min