Annons:

Sök

Annons:

Supporter ska ha blåst VH-motståndaren på stor summa – händelsen polisanmäld

Vimmerby Hockeys seriekollega Mörrum Hockey ska ha blivit utsatt för ett bedrägeri som nu har polisanmälts. Foto: Arkivbild

Supporter ska ha blåst VH-motståndaren på stor summa – händelsen polisanmäld

En supporter till Vimmerby Hockeys motståndare i kväll, Mörrum Hockey, ska ha fått in över 20 000 kronor på en insamling i klubbens namn. Några pengar har den ekonomiskt krisande klubben dock aldrig sett till, och nu väljer man att polisanmäla det misstänkta bedrägeriet.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

I kväll tar serieledande Vimmerby Hockey emot tabellåttan i Hockeyettans södra vårserie, Mörrum Hockey.

Blekinge-klubben har inte bara haft knackiga resultat att bekymra sig över den senaste tiden. Nyligen fattade man också misstankar om att man drabbats av en bedragare som kan ha kostat klubben stora belopp, och man har nu polisanmält händelsen.

Drog in över 20 000 kronor

Det hela har sin upprinnelse i att en person, som påstår sig vara supporter, drog i gång en insamling när föreningens ekonomiska kris blev offentlig för en dryg månad sedan.

Enligt Mörrum Hockeys hemsida skulle insamlingen slutredovisas på nyårsafton och de insamlade pengarna överföras till Mörrum Hockey den 1 januari.

I ett supporterforum uppgav insamlaren, via ett ombud, att drygt 20 000 kronor hade samlats in. Några pengar har föreningen dock aldrig sett till – detta trots att man ska ha varit i kontakt med insamlaren vid flera tillfällen och även skickat både påminnelser och uppmaningar.

Hänvisar till polisen

Av den anledningen har nu klubben sett sig tvingad att göra en polisanmälan rörande misstänkt bedrägeri.

”Mörrum Hockey vill betona att den person som agerat mellanhand, har handlat i god tro och på intet sätt är misstänkt för brott. Tvärtom är det en person som stöttat föreningen på många sätt genom åren”, skriver klubben på sin hemsida.

På sociala medier upprörs supportrar av det inträffade.

”Tråkigt, här skänkte man pengar i god tro för att hjälpa föreningen men jag hoppas att allt rättar till sig nu”, skriver en person.

Klubben har valt att inte kommentera ärendet ytterligare, utan hänvisar till polisen.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: