VIMMERBY TOG FEMTE RAKA SEGERN EFTER BLIXTVÄNDNING

Vimmerby Hockey är i gott slag i fortsättningsserien och plockade femte raka segern hemma mot Mörrums GoIS. Här har Balint Horvath precis lyft in 2–1 i powerplay. Foto: Ossian Mathiasson

Tre mål inom loppet av 68 sekunder avgjorde fredagens hemmamatch mot Mörrums GoIS. Vimmerby Hockey vann till slut med 6–2 – och har nu fem raka vinster i fortsättningsserien.

Vimmerby Hockey fick annars en tung start och släppte in 0–1 i powerplay efter knappt sju minuter. Blekingeklubbens stjärna Marcus Paulsson skickade iväg ett tungt skott från blålinjen som gick raka vägen upp i Scott Hectors vänstra kryss.

Det var ett baklängesmål som VH tog på rätt sätt och fick energi av.

Kanadensaren David Thomson frispelades av Adam Bäckstrand på bortre stolpen och lyfte enkelt in 1–1 efter 8.25.

En minut och åtta sekunder senare var VH i ledning med 3–1. VH fick chansen i powerplay och Balint Horvath satte ur snäv vinkel ledningsmålet 2–1 via ribban och Anton Carlsson gav kort därpå Pelle Ström ett öppet läge i mitten när han pricksköt 3–1 från nära håll.

Två snabba mål i mittperioden

VH drog ifrån till 5–1 inom loppet av 28 sekunder i andra perioden. Först kom Olle Söderlund fri från offensiv blålinje och sprätte upp 4–1 och sedan skickade Hugo Lindman Gustafsson iväg ett skott från blålinjen som Mörrumsmålvakten inte hade en chans på efter bra skymning framför kassen. Några minuter senare fick Mörrum in en reduceringspuck.

Vimmerby parkerade i offensiv zon under stora delar av avslutningsperioden och kostade på sig att missa en uppsjö vassa lägen samtidigt som målvakten Michael Stiliadis, som byttes in vid underläge 1–5, gjorde ett gäng kvalificerade räddningar.

VH fick göra mål även i tredje perioden. Ludvig Vännström gjorde nog karriärens enklaste mål då han störtade fram och petade in en puck som stannade precis framför mållinjen. Slutresultatet skrevs till 6–2 och VH har nu fem raka segrar i fortsättningsserien.

Vimmerby toppar serien med 16 poäng av 18 möjliga, två poäng före tvåan Eskilstuna Linden.

På söndag spelar VH hemmamatch igen. Denna gång väntar nästjumbon Forshaga IF, vars facit är en seger på de sex inledande matcherna.

Vimmerby Hockey–Mörrums GoIS 6–2 (3–1, 2–1, 1–0)

Första perioden: 0–1 (6.51) Marcus Paulsson (Isak Ask, Linus Johansson) i spel fem mot fyra, 1–1 (8.25) David Thomson (Adam Bäckstrand, Isac Andersson), 2–1 (9.16) Balint Horvath (David Thomson) i spel fem mot fyra, 3–1 (9.33) Pelle Ström (Anton Carlsson, Jakob Karlsson)

Andra perioden: 4–1 (27.32) Olle Söderlund (Pelle Ström, Jacob Isaksson), 5–1 (28.00) Hugo Lindman Gustafsson (Olle Söderlund), 5–2 (32.39) Martin Fridén (Marcus Paulsson, Linus Björk)

Tredje perioden: 6–2 (58.25) Ludvig Vännström (Oscar Gustafsson, Pelle Ström)

Skott: 44–26 (16–11, 14–5, 14–10)

Utvisningar, VH: 4x2 min, Mörrum: 2x2 min

Publik: 686 personer