Annons:

Sök

Annons:

Virserum får klara sig utan sina transatlanter i premiären –

Pierre "PG" Gustavsson, här i VIK-tröjan, testar något helt nytt och är spelande tränare för Virserums SGF den här säsongen. Foto: Bildbyrån

Virserum får klara sig utan sina transatlanter i premiären – "PG" om sin nya roll

Pierre "PG" Gustavsson har varit en profil i både Västerviks IK och Vimmerby Hockey. Den här säsongen ska han leda ett ungt Virserums SGF i Hockeytrean.
– Jag försöka bidra med det jag kan och har tagit med mig, säger han inför premiären mot Rydaholm.

Förra säsongen missade Virserums SGF Alltrean och slutade sedan tvåa bakom Motala AIF i fortsättningsserien. Efter säsongens slut lämnade Wictor Holmberg uppdraget som tränare.

Något oväntat blev det tidigare VIK- och VH-spelaren Pierre Gustavsson som presenterades som ny spelande tränare. Det meriterade namnet kan nu lägga försäsongen bakom sig.

Men hittills har det inte varit någon dans på rosor för honom.

– Jag ska försöka vara spelande tränare, men det är svårare än man tror. Eller i alla fall än vad jag trodde. Det är mycket att rodda med och jag har hoppat in lite som både forward och back, där det har behövts så här långt. Vi får se lite hur det blir och vi tar det match för match. När man står i båset får man en helt annan bild på det hela, så jag kommer nog variera en del. Jag tycker framför allt att tränarbiten är rolig att testa på. Vi får se vad det kan leda till, men jag vet redan att jag är en erfarenhet rikare, säger Pierre Gustavsson.

Hur har du upplevt försäsongen?

– Jag har inte varit på den här nivån tidigare, men grabbarna är seriösa och kör på. Det tycker jag är kul. Vi väntar fortfarande på några av våra utländska spelare och det har gjort att vi är lite mindre folk. Men det har ändå sett bra ut och alla har bra inställning. Det är många yngre som inte testat seniorhockey tidigare och det ska bli intressant.

Kanadensarna inte på plats

Den kanadensiska trion Mitch Doyle, Jayden Groom och Corey Cunningham har ännu inte anlänt till VSGF. Däremot är slovakiske centern Patrik Barger i Virserum.

– Det är lite problem med visum där, så de är kvar i Kanada. Min förhoppning var att de skulle vara på plats till seriepremiären, men vi får ta det vecka för vecka. 

I truppen finns flera Vimmerbykillar som "PG" känner sedan tidigare. Det rör sig om Joel Stridell, Martin Holmstrand, Otto Svensson och Theo Lundqvist.

– Det är ambitiösa grabbar och det känns roligt.

Hur ser du annars på truppen?

– Vi har ett ungt lag och jag vill att vi ska ta steg och utvecklas. Jag ska försöka bidra med det jag har varit med om. Jag vill försöka ta med det positiva man själv varit med om och influenser från duktiga tränare som man har haft själv.

Är det någon särskild du tar med dig mycket från?

– Jag kopierar inget så, men jag har haft flera jätteduktiga tränare. Mattias Karlin hade jag i VIK och han var riktigt smart sådär. Annars har jag en del egna idéer och tankar. Hockeytrean är en helt annan nivå, här har man ingen video eller så. Man får se lite när serien satt sig vilken nivå man ska lägga det på.

Vad kan man ha för förväntningar på Virserum den här säsongen?

– Jag har inte sett något annat lag, så det är svårt att säga något. Vi ska vara med och slåss som vilket lag som helst och vill vinna varje match. 

"Jämnt lag"

Under söndagen är det hemmapremiär mot Rydaholm. 

– I premiärmatcher gäller det alltid att ta för sig och inte vänta någon annan. Jag vet inte mycket om Rydaholm, men vi ska förstås försöka vinna direkt.

Är det någon spelare som blir extra viktig?

– Vi har ett ganska jämnt lag och förhoppningen är att vi kommer vara stabila. Vi får se vilka som tar initiativet, men det känns som ett bra och hungrigt lag.

Utöver Virserum och Rydaholm ingår också Diö, Eksjö, Lenhovda, Nässjö och Skillingaryd i serien.

– Jag har ingen aning om seriefavoriter. Jag har faktiskt absolut ingen koll på de andra lagen, så det blir spännande. Vi ska se till att vara fokuserade i varje match bara.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: