Annons:

Sök

Annons:

VSGF gjorde jobbet – nu avgörs allt i sista omgången

Isak Grönlund var Virserums SGF:s bäste spelare i 9–1-segern mot Linköping Mighty Ravens. Foto: Stefan Härnström

VSGF gjorde jobbet – nu avgörs allt i sista omgången

Virserums SGF gjorde processen kort med Linköping Mighty Ravens HC. Nu avgörs fortsättningsserien i sista omgången. 
– Vi har högre tempo än vad de har, är distinkta i våra avslut och spelar som vi ska, säger Pierre Gustavsson.

Efter en mållös första halva av första perioden fick Virserums SGF rejäl islossning på några få minuter i bortamatchen mot Linköping Mighty Ravens HC. VSGF gjorde fem mål inom loppet av fyra minuter och punkterade tillställningen.  

Isak Grönlund, Simon Dahl, Elias Borgernäs, Simon Borgernäs och Martin Holmstrand gjorde de fem målen som blev helt matchavgörande.

– Vi börjar matchen dåligt, sedan känns det som att det är något som händer. Vi spelar i ett högre tempo, är distinkta i avsluten och får ett bra försprång. Vi fick en bra start som vi kunde rida på när de var tvungna att gå framåt, säger Pierre Gustavsson. 

Inom loppet av en minut och 40 sekunder i andra perioden drygade VSGF ut ledningen till 8–0. Theo Lundqvist gjorde 6–0 i powerplay, Filip Öhlin 7–0 och Simon Dahl 8–0. Linköping tröstmålade till 8–1 innan Simon Borgernäs fastställde slutresultatet till 9–1 med lite mindre än halva matchen kvar. 

– Vi gör en bra bortamatch bortsett från de första tio minuterna i första och de sista tio minuterna i tredje. De börjar spela fult och ska slåss och matchen blir sönderryckt med mycket utvisningar. Vi håller oss hyfsat kalla, säger Pierre Gustavsson. 

Allt avgörs i sista omgången

Nästa söndag avgörs fortsättningsserien när VSGF tar emot Skärblacka IF på hemmaplan. Laget som vinner matchen kliver in i slutspelet och har chansen att gå upp i division 2. VSGF ligger fyra poäng före Skärblacka, som fick dagens match mot Eksjö HC uppskjuten till fredag. 

– Vi ska träna på bra den här veckan och ta Skärblacka på söndag genom att spela vårt spel. 

Hur ser du på era chanser att vinna matchen?

– De är bra, lika bra som i alla andra matcher. Gör vi det vi ska göra så borde vi vinna. 

Beröm delades ut till backen Isak Grönlund och unga målvaktslöftet Svante Lind, som fick hoppa in i målet med 13 minuter kvar att spela. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: