Annons:

Sök

Annons:

Virserum klart för slutspel – körde över Skärblacka

Pierre Gustavssons Virserum är klart för slutspel. Foto: Stefan Härnström

Virserum klart för slutspel – körde över Skärblacka

Det blir slutspel för Virserums SGF. Laget körde över Skärblacka med 8-4 inför storpublik.
– Vi är värda att spela vidare, säger spelande tränaren Pierre "PG" Gustavsson, som själv gjorde hattrick. 

Det var en ren final som väntade i fortsättningsserien. Vinnaren av Virserum och Skärblacka skulle få spela vidare i jakten på en plats i division 2. För förloraren var säsongen över. 

Virserum fick en drömstart när Martin Holmstrand gjorde 1-0 efter drygt fem minuters spel. Fyra minuter senare utökade Simon Dahl till 2-0 i numerärt överläge. Skärblacka reducerade några minuter senare. 

– Första tolv minuterna var bra från vår sida. Sedan var vi lite sämre sista sju typ. Vi dribblar, hittar på för mycket konstigheter och transporterar för mycket puck, säger Pierre Gustavsson. 

Simon Dahl gjorde sedan 3-1 direkt i upptakten av den andra perioden. Skärblacka reducerade på nytt, men i numerärt underläge kunde faktiskt VSGF sätta 4-2 genom Pierre Gustavsson. Skärblacka reducerade en tredje gång, men Pierre Gustavsson gjorde 5-3 kort före periodvilan.

– Andra perioden blir lite sönderryckt på grund av många utvisningar, men i tredje köttar vi på och hänger dit baljor. Vi är det bättre laget och gör i alla fall 45 bra minuter. Det var jättemycket folk på läktaren också, så det var kul. 

Fullbordade sitt hattrick

"PG" fullbordade sitt hattrick när han satte 6-3. Simon Dahl gjorde ännu ett mål när han gjorde 7-3 i powerplay och i tom bur kunde Dahl göra sitt fjärde för dagen. 

Det innebär att Virserum nu är klart för slutspel.

– Det är jätteskönt. Skärblacka är ett helt okej lag och det var högt tempo, framför allt i början av matchen. Men jag skulle säga att det är väldigt rättvist att vi vinner serien. Det är bara att kolla målskillnaden och vi har inte förlorat någon match. Vi är värda att spela vidare. 

Och hattrick för egen del?

– Det är inte varje dag. Det var länge sedan, men ibland har man bättre och ibland sämre dagar. Nu hade vi verkligen utdelning.

Slutspel väntar

Slutspelet börjar nu med en bäst av tre-serie med start på torsdag. Då spelar Virserum hemma och sedan väntar minst en eller eventuellt två bortamatcher. Motstånd är ännu oklart.

– Man går lite geografiskt och vi kommer möta någon från Alltrean.

Vad ger du er för chanser?

– Det är svårt att veta, men vi har god känsla i truppen och positiv energi, så vi hoppas att vi kan spinna vidare på det. 

Många gjorde en bra match, men Jesper Jansson och Jacob Axelsson förtjänade ett extra omnämnande.

Fakta

Poäng: Simon Dahl 4+1, Pierre Gustavsson 3+2, Martin Holmstrand 1+0, Jesper Jansson 0+3, Elias Borgernäs 0+3, Isak Grönlund 0+2, Simon Borgernäs 0+2 Gogodon Go Gordon Mccheane 0+1, Noah Andersson 0+1, Jesper Ottosson 0+1.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: