Annons:

Sök

Annons:

Kaptenen efter ännu en förlust mot Kristianstad:

Kaptenen Jakob Karlsson är inte rädd för Kristianstads IK.

Kaptenen efter ännu en förlust mot Kristianstad: "Inget spöke"

Kristianstads IK har vunnit fyra av fyra matcher mot Vimmerby Hockey den här säsongen. Men lagkaptenen Jakob Karlsson tycker inte det är ett spöke för VH.
– Det är inget motstånd vi är rädda för att möta längre fram, säger han.

Annons:

Vimmerby Hockey har gjort en oerhört stark säsong hittills och toppar Allettan med sex matcher kvar att spela. Men ett lag har VH förtvivlat svårt för just den här säsongen.

Kvällens motståndare Kristianstads IK. Skåningarna har vunnit alla fyra matcher och har 18-2 i målskillnad. Men Jakob Karlsson tycker egentligen inte att det är ett spöke.

– Jag tycker vi har varit drivande i nästan alla matcher, men vi släpper ett väldigt billigt mål i början och så har det varit i de flesta matcherna. Det är ett rutinerat lag, ett försvarsstarkt lag och de har mycket allsvensk rutin. De har en bra målvakt och chanserna vi skapar förvaltar vi inte. Det är en slumppuck fram till 2-0 och så gör de 3-0 på en kontring när vi måste chansa. De får matchen dit de vill, men det är inget spöke. Det är inget motstånd vi är rädda för att möta längre fram. I dag räckte det inte till och det var synd att vi släpper ett så billigt 1-0-mål, säger VH:s lagkapten Jakob Karlsson.

"Ska vara jätteglada"

Det var tydligt frustrerat i VH-laget mot slutet av den tredje perioden. 

– Det är lätt att försvara när domaren har pipan i omklädningsrummet. Men det var väl åt båda håll. Nivån höjdes enormt mycket. 3-0 eller 4-0 spelar väl ingen roll så, men missar man ett så stort jack i hakan på en spelare, så har man bestämt sig. Det blir man frustrerad över. 

Hur ser du på att toppstriden tätnar?

– Vi ska vara jätteglada över att vi är med. Vi har gjort det jättebra. Det här var andra förlusten på ordinarie tid på väldigt många matcher. Det har jag aldrig varit med om tidigare i den här klubben. Vi är starka, vi kan slå alla lag och vi ska bara se framåt. Vi jagar första- eller andraplatsen och det kommer svänga. Det finns inga dåliga lag i serien.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: