Annons:

Sök

Annons:

Flera lag klara för semifinal – storfavoriter kan slås ut imorgon

Halmstad har hamnat i ett överraskande 2-1-underläge mot Strömsbro. Foto: Bildbyrån

Flera lag klara för semifinal – storfavoriter kan slås ut imorgon

Efter att match nummer tre i kvartsfinalerna i Hockeyettan spelats idag är flera lag klara för semifinal. Samtidigt är det flera av storfavoriterna som ligger riktigt illa till efter förluster idag.

Annons:

Kristianstad, Vimmerby, Hudiksvall och Piteå är i form av att de var topp två i respektive alletta redan klara för semifinal i Hockeyettans slutspel. Nu har ytterligare några lag avancerat dit.

Det handlar dels om klassiska Troja/Ljungby, som tog sig till kvartsfinal ”bakvägen”, genom att vinna den södra vårserien. Väl i kvarten har Troja/Ljungby gjort processen kort med HC Dalen. Idag vann Troja med 4-1 på hemmais och därmed har laget vunnit matchserien med 3-0. Värt att notera är att Dalen ledde kvällens match med 1-0 inför den sista perioden.

Klart för semifinal är också Lindlöven, som på ett enkelt sätt städat av Vallentuna. Ikväll blev det 3-1-seger på bortais.

KHK och Väsby kan falla

Övriga matchserier kommer att gå till åtminstone en fjärde match. Det är flera stora drakar som är satta under stenhård press efter lördagens matcher.

Det gäller inte minst Karlskrona, som förlorade borta mot Visby/Roma med 1-0 idag. Det innebär att Visby/Roma leder matchserien med 2-1 och kan avgöra hemma på Gotland imorgon.

En annan storfavorit som riskerar att falla imorgon är Brödernas/Väsby. Där är det Mariestad som har kopplat greppet efter att ha vunnit med 3-2 på hemmaplan idag. Det avgörande målet kom i powerplay med mindre än fyra minuter kvar att spela.

Avgjorde sent

I kvartsfinalserien mellan Strömsbro och Halmstad är det de sistnämnda som är klar favorit. Men även här riskerar favoriten att falla på söndagen. Strömsbro leder nämligen med 2-1 i matcher efter att ha vunnit med 4-3 idag. Även här blev det ett sent powerplay-avgörande.

Boden, ytterligare ett favoritlag, hade chans att slå in matchbollen mot Kalix idag. Kalix ville dock annat och vann med 3-2 på hemmaplan. Därmed är det nu 2-1 i matcher till Boden i den matchserien.

I övriga matchserier är det 2-1 i matcher till Tranås och Sundsvall, som ställs mot Hanviken respektive Borås. Tranås vann med hela 7-1 på bortaplan idag medan Sundsvall tog en knapp seger med 3-2.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt
Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: