Sök

Levins projektil avgjorde semifinal ett:

Eddie Levin har precis skickat upp 4–3 i bortre krysset och gett Vimmerby Hockey 1–0 i matcher mot Troja/Ljungby. Foto: Ossian Mathiasson

Levins projektil avgjorde semifinal ett: "Sån jäkla glädje"

Semifinal ett var på väg att gå till förlängning. Då blev Eddie Levin stor matchhjälte med en projektil i bortre krysset.
– Det är det snyggaste målet jag har gjort i år, säger han om sitt matchavgörande mål.

Vimmerby Hockey tog ledningen med 1–0 i första perioden och 2–1 i andra perioden. Båda gångerna lyckades Troja/Ljungby komma tillbaka och kvittera.

Med mindre än sju minuter kvar av matchen gick Troja/Ljungby upp i ledning för första gången. Lucas Käkelä sköt 3–2 och satte press på Vimmerby.

– Så fort det sker är det klart att man blir stressad. Kommer man ut och gör ett bra byte så släpper det. Då tänker man på att man ska göra mål och det var ändå hyfsat lång tid kvar, säger Eddie Levin.

Isac Andersson stötte in 3–3-kvitteringen från nära håll efter 56.21 och många trodde att det skulle ta matchen till en förlängning.

Projektil i bortre krysset

VH:s klart bäste enhet med Jakob Karlsson, Anton Carlsson och Eddie Levin ville något helt annat. Eddie Levin klev fram som stor matchhjälte med 4–3 när det återstod endast 15 sekunder. Det var ett riktigt klassmål som forwarden bjöd på.

– Det är det snyggaste målet jag har gjort i år. Jag fick på en riktig jäkla träff genom backen och den sitter där den ska. Det var jäkligt skönt, säger Eddie Levin.

Glädjen visste inga gränser efter Levins 4–3-mål.

– Det är sån jäkla glädje och det är extra roligt att komma ner i det där hörnet. Det är personer som står där varje match och håller igång. Sjukt kul att göra målet inför 1 110 åskådare, säger Levin.

Vimmerby svarade återigen för en stark avslutningsperiod.

– Vi har varit starka i tredje perioden hela säsongen. Det har stått 1–1 och 2–2 inför många tredje perioder och vi har gått vinnande ur matcherna. Vi har en jäkla trygghet i gruppen och många bra spelare som kan kliva fram och avgöra matcher.

Vad säger du om insatsen på det stora hela?

– Jag tycker att vi gör en bra match. Vi har inte spelat match på länge och det gör mycket. Tajmingen är sådär i vissa lägen och man blir lite tröttare.

Match imorgon igen

Nu har VH skaffat sig 1–0 i matcher mot Troja. Laget som kommer först till tre segrar kvalificerar sig för kvalserien. Om mindre än 24 timmar möts lagen i Vimmerby igen.

– Det är bara att ta hand om kroppen, äta och sova bra. Sedan åker man hit i morgon bitti och kollar på vad vi kan göra bättre och vad vi gjorde bra.