Annons:

Sök

Annons:

”Jag lider något fruktansvärt med grabbarna”

Pelle Ström gjorde ett drömmål mot Huddinge, men någon VH-poäng blev det inte. Foto: Linus Johansson

”Jag lider något fruktansvärt med grabbarna”

Vimmerby Hockey vann inte den här gången heller. Borta mot Huddinge kom den nionde raka förlusten i Allettan. – Jag lider något fruktansvärt med grabbarna. Det grinar emot något enormt nu, säger VH-tränaren Michael Larsson efter 2-1-nederlaget.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Vimmerby hade ett tufft utgångsläge inför matchen. Åtta raka förluster. Bortamatch mot serietrean Huddinge. Lägg dessutom till att Joonas Koskinen, Filip Mingotti och Oscar Josefsson tvingades stanna hemma med magsjuka.

Men VH gjorde en klart godkänd insats och tränaren Michael Larsson tyckte att man var värda poäng.

– Jag tycker det. Nu lider jag verkligen med grabbarna. Någon gång måste det vända, tycker Michael Larsson.

”Fungerade klockrent”

Larsson var framförallt nöjd med hur VH uppträdde i de två första perioderna.

– Vår matchplan fungerade klockrent i de två första perioderna. Sen fick de lite övertag tack vare ett tidigt mål i den tredje perioden.

Efter en mållös första period var det Huddinge som tog ledningen när Christoffer Gozzi spräckte nollan 3.45 in i den andra perioden. Exakt tolv minuter in i perioden kom sedan Vimmerbys kvittering signerad Pelle Ström. För övrigt Ströms första mål för säsongen. Riktigt snyggt var det dessutom.

– Han tog pucken i egen zon och pumpade sig igenom hela deras lag. Han avslutade med att trycka till med en backhand rakt upp i nättaket. Riktigt snyggt, berömmer Michael Larsson.

Tolv poäng upp

I den sista perioden fick hemmalaget en superstart när Filip Olsson tidigt gjorde 2-1 i powerplay. Det blev matchens sista mål.

– Vi spelade ganska bra i dag, men det är ändå något som fattas. Kanske är det några procent i självförtroendet. Vi hade ett jätteläge till 2-1 i början av tredje, men istället var det de som fick in ledningsmålet.

Michael Larsson berömde Mattias Wigley, Pelle Ström, Hampus Harlestam och Jesper Kokkonen för deras insatser.

Med fem matcher kvar att spela i Allettan står Vimmerby fortsatt på noll poäng. Tolv poäng skiljer till Kallinge/Ronneby över play off-strecket.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt
Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: