JUST NU: VIMMERBY HOCKEY KLART FÖR PLAYOFF 3

Vimmerby Hockey är klar för playoff 3. Foto: Viktor Allvin

För tredje gången i klubbens historia är Vimmerby Hockey klart för playoff 3. Vimmerby vände ett 3-1-underläge till seger 4-3.

Med ett stort supporterfölje var Vimmerby Hockeys tanke att avgöra den här matchserien redan i kväll. Men det började på sämsta tänkbara sätt.

Efter drygt fyra minuter gjorde Niclas Lehmann 1-0 till Huddinge ur svår vinkel framspelad av Måns Krüger. Vimmerby lät sig dock inte nedslås utan tog sig in i perioden och hade fina perioder under de första 20, där man tryckte ned Huddinge i försvarszon.

Men trots en del fina lägen lyckades VH aldrig hitta något 1-1-mål i öppningsperioden. Skotten slutade 8-8.

Viktig reducering

Om den första perioden började tungt för Vimmerby var det ingenting mot den andra. Redan efter 27 sekunder utökade Anton Kalte hemmalagets ledning till 2-0.

Vimmerby fick snabbt en biljett in i matchen när Kim Lennhammer åkte ut i två minuter drygt 20 sekunder senare. I det numerära överläget hittade VH också nätet. Christoffer Rasch utjämnade med ett direktskott. Passningen från Wilmer Lindblad och Kristoff Kontos.

Vimmerby hade sedan en mycket fin period i matchen, men lyckades aldrig utjämna. I stället tog Huddinge över perioden under den andra hälften och ett 3-1-mål hängde i luften. Det kom också med knappt två minuter kvar av mellanakten. Dennis Nordström serverade Jesper Cederberg öppet mål och 3-1 var ett faktum.

Mycket psykologiskt hittade VH en 3-2-reducering strax därefter.

Efter slarv i hemmaförsvaret kunde Edwin Johansson bli helt ren i slottet och hans skott satt högt bakom Pontus Eltonius. 3-2 inför de avslutande 20 minuterna.

Höll undan

Efter knappt sex minuter av den tredje perioden utjämnade Kristoff Kontos till 3-3 efter ett fint Vimmerbyanfall. Den sista passningen kom från Jesper Norbäck, men även Niklas Salo var inblandad.

Inte ens en minut senare var Vimmerby också i ledningen – för första gången i matchen. Roman Semjonov såg ut att bara skicka pucken mot mål, men den letade sig in bakom Pontus Elonius.

Vimmerby spelade sedan mycket destruktivt, försökte fördriva tid och slog otaliga icings. Huddinge jagade och jagade. Med 1.15 kvar valde man att plocka målvakten.

Med sex sekunder kvar fick Huddinge en kanonchans, men skottet högt över.

Därmed är Vimmerby Hockey, för tredje gången i klubbens historia, klart för playoff 3.

Poäng Vimmerby: Kristoff Kontos (1+1), Roman Semjonov (1+1), Edwin Johanssn (1+0), Christoffer Rasch (1+0), Wilmer Lindblad (0+1), Mathias Wigley (0+1), Jesper Norbäck (0+1), Niklas Salo (0+1).