VIMMERBYS STYRKEBESKED – SPELADE UT VÄRSTA RIVALEN

Oliver Kempainen gjorde det viktiga 3–0-målet när han tog pucken från en Tranås-back och överlistade målvakten i slutet av andra perioden. Foto: Ossian Mathiasson

Derbymatcher förknippas ofta med inställning och kämpavilja. Vimmerby Hockey uppfyllde kriterierna och spelade långa stunder ut ett tamt Tranås AIF och vann med 3–0.

Vimmerby Hockey har fått en kalasstart på årets säsong i Hockeyettan.

Söndagens premiärseger, 5–2 mot Tyringe, följdes upp med en glasklar seger i säsongens första derby mot rivalen Tranås AIF.

Faktum är att Vimmerby tog initiativet från första nedsläpp och kämpade ner Tranås gång på gång med hög intensitet, fartfylld skridskoåkning och rätt inställning.

Backman gjorde ledningsmålet

Efter drygt nio minuters spel kom VH:s ledningsmål när Eric Backman tog pucken efter tekning och sprätte upp 1–0 i krysset. Tranås kom tillbaka någorlunda med hjälp av två numerära överlägen men VH försvarade sig bra och undvek de värsta farligheterna.

VH spelade ut Tranås i mittperioden och 2–0-målet hängde verkligen i luften. Drygt halvvägs in i perioden kom utdelningen i spel fem mot fyra. 15 sekunder återstod av powerplay-spelet när Todd Winder sköt 2–0 efter en fin diagonalpassning från nyförvärvet Victor Östling. Kort därpå hade Tranås ett jätteläge men pucken gick i stolpen och sekunder senare åkte Tranås på sin tredje raka utvisning.

Kämpamål av Kempainen

Med en minut kvar av mittperioden stod en TAIF-back för en rejäl bjudning och Oliver Kempainen, som vann pucken i backcheckingen och blev helt ren framför mål, hittade en lucka under målvakten. VH vann skotten med förkrossande 17–2 i mittperioden.

VH-dominansen fortsatte även i tredje perioden. Laget parkerade stundtals i offensiv zon och gjorde vad de ville mot ett förvånansvärt tamt Tranås.

Vimmerby vann matchen med 3–0 och segern var helt i sin ordning. VH står på maximala sex poäng efter två fighter. Tranås har å sin sida inlett med två raka nederlag, först mot Mörrum och nu mot Vimmerby.

Mer från kvällens match kommer senare.

Tranås AIF–Vimmerby Hockey 0–3 (0–1, 0–2, 0–0)

Första perioden: 0–1 (8.52) Eric Backman (Jakob Karlsson)

Andra perioden: 0–2 (30.46) Todd Winder (Victor Östling, Anton Carlsson) i spel fem mot fyra, 0–3 (39.00) Oliver Kempainen.

Skott: 19–37 (7–9, 2–17, 10–11)

Utvisningar, TAIF: 5x2 min, VH: 3x2 min