Annons:

Sök

Annons:

Dackarna kritiseras inför returen: ”Ska använda det för att tända laget”

Lejonens lagledare Anders Fröjd riktar kritik mot Dackarna inför kvällens returmöte i Gislaved. Foto: Ossian Mathiasson

Dackarna kritiseras inför returen: ”Ska använda det för att tända laget”

Returmötet mellan Lejonen och Dackarna körs i Gislaved i afton. Lejonen kommer till matchen med extra tändvätska.

”En match som präglats av mycket diskussioner bakom kulisserna som vi ska använda för att tända laget ytterligare”, skriver lagledarna Anders Fröjd och Mikael Holmstrand på sina sociala medier. 

Annons:

Förra tisdagens möte mellan Lejonen och Dackarna ställdes in redan på måndagen då det förväntades falla mycket regn under tisdagen. 

Ett nytt datum sattes direkt och tisdagen den 11 juli låg som reservdag i kalandern. Lagledarna kände till att nyckelförarna – Bartosz Zmarzlik i Lejonen och Maciej Janowski i Dackarna – skulle missa matchen på grund av landslagsförberedelser inför lag-VM. 

”Dock var det sagt att inga andra skulle påverkas och datumet godkändes”, skriver Lejonen på sin hemsida. 

"Inte velat medverka till detta"

Några dagar senare blev ytterligare två Lejonförare – Dominik Kubera och Mateusz Cierniak – kallade till samma landslagsaktivitet. 

”Vi kommunicerade med Dackarna för att flytta matchen igen då förutsättningarna ändrats rejält och då vi aldrig godkänt datumet om detta varit känt. Vår uppfattning är att matcherna och publiken förtjänar och behöver de bästa sportsliga förutsättningarna för att inte sporten ska tappa än mer publik i framtiden. Dackarna har dock tyvärr inte velat medverka till detta”, skriver Lejonen på sin hemsida. 

Lejonen har efter dialog med polska landslaget fått loss Cierniak till kvällens match då han inte är aktuell för Polens lag-VM-lag. 

”Från början sa Dackarna att man inte skulle ha med Bewley (Daniel) och då hade frånvaron av Kubera vägts upp. Nu är Bewley ändå anmäld för Dackarna och vi väljer då att köra rider replacement för Kubera istället då vi tror att det maximerar våra sportsliga förutsättningar denna gång. Vi har stort förtroende för de sex förarna vi mönstrar. Med ett starkt reservpar och där alla förare kan ta riders replacement heat har vi en bra chans att skicka hem Dackarna poänglösa. Något som hade känts lite extra skönt med tanke på hur matchförberedelserna sett ut”, skriver Lejonen. 

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: