Annons:

Sök

Annons:

DEBATT: Vi behöver uppmuntra goda initiativ i Vimmerby

Kristdemokraten Ola Gustafsson. Foto: Simon Henriksson

DEBATT: Vi behöver uppmuntra goda initiativ i Vimmerby

Inom ramen för Vimmerby Tillsammans planerade och genomförde Hampus Thorstensson tillsammans med 25 företag det direktsända valborgsmässofirandet från Vimmerby Camping som kommuns invånare kunde ta del av via internet.

Annons:

Ett positivt och lovvärt initiativ i en tid när gemensamma händelser för väldigt många har ersatts av ensamhet och tristess. Som förtroendevald kommunpolitiker känns det självklart att hylla och uppmuntra den här typen av initiativ som många kan ta del av och som visar vad som kan åstadkommas lokalt om flera personer och företag väljer att samverka. För mig personligen var det initiativet det enda som skiljde valborgsmässoafton från alla andra kvällar under pandemin.

Det förvånade mig därför storligen när Peter Högberg (S) redan innan sändningen valde att gå ut och kritisera det ännu inte genomförda programmet. Han reagerade över att det var för stor andel män med i programmet enligt de påannonseringar som gjorts.

*

Jag ser själv att det ofta finns fördelar med en blandning mellan kvinnor och män i olika sammanhang men en exakt jämn fördelning kan inte alltid vara en avgörande faktor. Om Högberg vill ha en helt jämn könsfördelning måste han ju börja med sig själv och för varje uppdrag han har ställa sig frågan om det blir mer jämställt om han skulle backa från en position för att släppa fram en kvinna på den posten.

Ett sådant ställningstagande är det fritt fram för varje man att göra oavsett om han kallar det för feminism eller inte. Men när man utifrån sin egen definition av feminism kräver att alla andra ska anpassa sig och kvotera för att få en helt jämn könsfördelning handlar det inte om feminism utan om översitteri. Låt inte sådana fasoner lägga band på entusiasmen hos dem som förverkligar goda idéer till glädje för många andra.

 *

Än är inte pandemin över och jag hoppas att vi som kommuninvånare får fler möjligheter att samlas digitalt genom Vimmerby Tillsammans och kanske också i samverkan med ett engagerat föreningsliv. Det kan bli en verklighet om vi uppmuntrar varandra och visar stöd för det arbete människor lägger ner istället för att med hjälp av politiska pekpinnar kritisera och nedvärdera. På så sätt kan den idérikedom som finns hos många av våra entreprenörer komma oss alla till del, både kvinnor och män.

Ola Gustafsson
Gruppledare för Kristdemokraterna i Vimmerby

Gästskribent

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: