Annons:

Sök

Annons:

MILJONSTÖLD FRÅN VIMMERBYFÖRETAG –

Robotgräsklippare för miljonbelopp har stulits från Motorsport i Vimmerby. Foto: MostPhotos

MILJONSTÖLD FRÅN VIMMERBYFÖRETAG – "HELT ISKALLA"

En grov stöld har inträffat i Vimmerby mellan lördag och onsdag. Mellan 50 och 100 robotgräsklippare har försvunnit från Motorsports lager i Vimmerby. Värdet på stöldgodset uppgår till miljonbelopp.
– De verkar ha varit helt iskalla, säger Andreas Jalminger på Motorsport.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Det rör sig om ett stort antal robotgräsklippare, värda cirka 30 000 kronor styck, som har stulits från Motorsports lagerlokal vid gamla Fanérfabriken på Södra Industrigatan i Vimmerby. 

Under onsdagen, när vi fått uppgifter om vad som hänt, kunde inte Motorsports ägare Daniel Johansson säga något om inbrottet på grund av att det var för tidigt inpå.

Nu berättar Andreas Jalminger, som jobbar på Motorsport i Vimmerby, om händelsen.

– Vi håller på och räknar över allting nu, men det är mellan 50 och 100. Någonstans där mittemellan kanske, så säg 75 ungefär. Det är miljonbelopp, det är det ju, säger Andreas Jalminger.

Lagret är helt tömt och frustrationen och besvikelsen är påtaglig hos Andreas Jalminger.

– Det är bara så tråkigt. Vi har haft lagret där i två, tre år och aldrig varit med om det här. Det är ju en katastrof att drabbas av det här. Här har man slitit hela sommaren och så kommer ett sådant här bakslag. Det blir ju flera dagar med att bara jobba kring det här. Tyvärr är det ju inget man kan göra åt det.

Kan vara beställningsjobb

Exakt hur gärningsmännen tagit sig in i lagerlokalen är okänt.

– Troligen har det skett i lördags vad jag fått höra nu. Då hade man inte fått med sig allting, utan några robotar stod kvar på ett ställe precis vid dörren. Men när vi kom dit i onsdags var även dessa borta, så troligen har de återvänt på måndagskvällen. De är helt iskalla också. 

Misstanken är att det kan röra sig om ett beställningsjobb.

– Kanske går de utomlands. Man måste ju ha en kod för att kunna använda de här robotarna och det är bara vi som återförsäljare som har den. Så förmodligen plockar de ned delarna och säljer dem styckvis sedan. De vet ju precis vad de gör, säger Andreas Jalminger.

Är det någon som sett något särskilt?

– Det är jättesvårt att få fram någon info. Det är ju semesterstängt där nere, så det är ju ingen där. Det här ligger lite undangömt till också, så det är inte ens så lättillgängligt att hitta det. Men det finns några brytmärken på dörren, men om det är från nu eller tidigare vet vi ju inte.

Brottsplatsundersökning genomförd

Under onsdagen skedde en teknisk brottsplatsundersökning. Hur gärningsmännen tog sig in i lokalen är inte helt klarlagt.

– Det rör sig om väldigt många robotgräsklippare och är skrivet som grov stöld. Det är ett högt värde. Stölden har skett i ett externt lager och inte i själva butiken, säger Susanne Hafström vid polisen.

Polisen hoppas nu kunna hitta spår för att jobba vidare med ärendet.

– Vi har ingen misstänkt i nuläget.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: