Annons:

Sök

Annons:

Vimmerbyföretaget jubilerar efter 60 verksamma år – så blir firandet

Motorsport i Vimmerby firar sitt 60-årsjubileum under både lördag och söndag. Ägaren Daniel Samuelsson ser fram emot firandet. Foto: Ossian Mathiasson

Vimmerbyföretaget jubilerar efter 60 verksamma år – så blir firandet

Vimmerbyföretaget Motorsport har varit verksamma i 60 år. Det uppmärksammas med jubileumserbjudanden, tårta och historisk utställning under lördag och söndag. 
– Vi är förväntansfulla, säger Motorsports ägare Daniel Samuelsson.

Annons:

Familjeföretaget Motorsport startades av Daniel Samuelssons pappa och dennes bröder i Rumskulla 1962 och öppnade i Vimmerby först 1972.

Daniel själv tog över ägandeskapet för 17 år sedan. Företaget har nu varit verksamma i 60 år och det ska man fira tillsammans med kunderna under hela helgen. 

– Det är alltid roligt att hitta på saker. Vi valde att göra det nu med tanke på att vi har så mycket att göra på våren, plus att vi ser att det passar bra nu när julhandeln drar igång, säger Daniel Samuelsson. 

Motorsport bjuder in till öppet hus under både lördag och söndag. 

– Vi kommer uppmärksamma företagets 60 år med olika kampanjer. Vi brukar köra skogsdagar vid den här tiden och nu bakar vi ihop det med jubileet. Vi kommer informera om företagets historia och har bjudit in min far och hans bröder som en gång grundade Motorsport. De kommer finnas med och visa upp gamla mopeder, cyklar och sågar från epokerna 60-, 70- och 80-talet och prata gamla minnen, säger Daniel Samuelsson. 

"Ökat vår försäljning"

Det var i slutet av 80-talet som de tre bröderna delade på sig och Daniel Samuelsson tog över som ägare 2005. 

– Det som fortfarande är sig likt är att vi jobbar med kvalitetsmärken, service och reservdelar. När företaget startade 1962 var Monark det stora varumärket vad gäller cyklar, gräsklippare, sportartiklar, radio och tv och nu är Monark i huvudsak cyklar. Det har varit en spännande resa att vara med på sedan jag började i verksamheten under mitten på 90-talet.

Motorsport har tre butiker i Vimmerby, Västervik och Gamleby med totalt 23 anställda. 

Hur mår företaget?

– Vi klarade oss bra genom pandemin och har till och med ökat vår försäljning. Jag upplever att vi har en produktmix med fritids- och hemartiklar som inte har varit så känslig i de här tiderna. 

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: