Annons:

Sök

Annons:

Nytt kök och ny matsal helt färdigt i Frödinge – invigdes i veckan

Carina Karlsson och Annelie Samuelsson jobbar i köket i Frödinge. Foto: Vimmerby kommun

Nytt kök och ny matsal helt färdigt i Frödinge – invigdes i veckan

I veckan invigdes den nya matsalen i Frödinge av eleverna på skolan. Projektet med både ett nytt tillagningskök och en ny matsal har därmed gått i mål. 

Annons:

I början av veckan fick låg- och mellanstadieeleverna på Frödinge skola kliva in i sin nya matsal för allra första gången. Eleverna fick kika på de fräscha lokalerna bjöds de på på invigningsfika i form av tacochips, melon och äppeldricka.

– Kul att få göra något extra för eleverna! Det känns verkligen helt underbart med de nya lokalerna. Det kommer att bli väldigt mycket mer lättarbetat än tidigare, säger Carina Karlsson, som jobbar i köket tillsammans med Annelie Samuelsson, i ett pressmeddelande från kommunen.

– Först var det nästan som en dröm att komma in här, men nu känns det mer verkligt. Allt är så nytt och fint och vi har dessutom nya maskiner som kommer att göra jobbet enklare.

Stort lyft

Projektet med den nya matsalen och det nya tillagningsköket i Frödinge har pågått i cirka två år. Bakgrunden är att de tidigare lokalerna var utdömda. 

– Det har blivit ett stort lyft för Frödinge skola. De tidigare lokalerna var eftersatta, nu är lokalerna både fräschare och mer ändamålsenliga. Det här är positivt både för elever och personal, säger Peter Karlsson (C), ordförande i barn- och utbildningsnämnden. 

Det har rört sig om en investering i 20-miljonersklassen. I nuläget lagas cirka 100 lunchportioner om dagen, samt frukost och mellanmål, i köket. Framöver är tanken att man även kommer laga mat till Frödala och förskolan Kotten i Frödinge från köket i skolan.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: