Annons:

Sök

Annons:

God Morgon Vimmerby gör comeback – han blir första gästen

Patric Engqvist är glad över att God Morgon Vimmerby gör comeback 2024. Foto: Simon Henriksson

God Morgon Vimmerby gör comeback – han blir första gästen

Efter flera års frånvaro återvänder God Morgon Vimmerby under 2024. Den första frukostträffen hålls den 2 februari.
– Jag hoppas att många har saknat det här, säger Patric Engqvist, näringslivsstrateg på kommunens utvecklingsavdelning. 

Annons:

Den allra första omgången av God Morgon Vimmerby hölls för elva år sedan. Då höll man till på Stadshotellet och gäst var näringslivsprofilen och dåvarande kommunalrådet Micael Glennfalk. 

God Morgon Vimmerby hölls sedan vid liv i flera år, men försvann något år innan pandemin och har sedan dess inte återvänt. Men nu görs en nystart och God Morgon Vimmerby är tillbaka igen den 2 februari. 

Precis som vid den ursprungliga premiären på Stadshotellet. 

– Riktigt ärligt minns jag inte hur det kom sig att det försvann ur fokuset i vårt uppdrag. Vi gjorde det tillsammans med flera organisationer i Vimmerby, men ibland åker saker ned lite och försvinner. Nu har det här varit på gång en längre tid, säger näringslivsstrategen Patric Engqvist. 

Han blir första gästen

Han säger att det åtminstone verkar som att många saknat frukostträffarna. 

– När vi är ute på våra företags- och föreningsbesök får vi ofta höra att det var så trevligt med de här frukostmötena och att det var en bra plattform och ett bra nätverk. Vi hoppas att många har saknat det, men har satt ett maxtak på 100 personer för det första God Morgon Vimmerby. 

Exakt hur många träffar det blir per år är inte hugget i sten.

– I en perfekt värld blir det tre på våren och tre på hösten. 

Vem blir första gästen?

– Till första kommer Fredrik Berglund från SKR, Sveriges kommuner och regioner. Han och ett par andra jobbar med näringsliv och näringslivsfrågor, så han kommer för att prata näringslivsklimat och inte minst om deras mätning löpande insikt. Han kommer säkert prata om näringslivsklimatet i stort också. 

Fasta punkter tillbaka

I övrigt kommer flera andra fasta punkter återvända. 

– Vi kör anslagstavla, där någon från kommunen får berätta något. Vi har Företagarnas fem, där företagarföreningen drar vad som är på gång. Vi har på minuten, alltså 60 sekunder, där vem som helst får anmäla sig och dra något som är på gång. 

Tanken är att God Morgon Vimmerby ska flytta runt och hålla sina träffar på olika platser i Vimmerby. 

– Vill man vara värd så får man gärna höra av sig. Tidigare fick man betala för frukost, men nu har vi som målsättning att kunna bjuda på kaffe och en fralla vid de här morgnarna. 

Vad kan vi förvänta oss för gäster framåt?

– Det blir högt och lågt. Många väldigt lokala och spännande personer är tanken. Vi kommer prova oss fram. När vi var i toppform hade vi över 200 gäster och Marcus Oscarsson besökte oss på Kalles Lek och Lattjo. Ett ovetenskapligt snitt skulle jag tro var mellan 100 och 120 personer. Det här är ett väldigt bra sätt för kommunen att komma ut. Jag och Egon (Karlsson) kommer ha med oss flera kollegor, och det är ett bra tilfälle att prata över en kaffe, skapa relationer och nätverka inte minst.

Patric Engqvist kommer ha med sig en person till på scenen, men vill inte avslöja vem det är ännu. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: