Annons:

Sök

Annons:

 • Näringslivsexpert var först ut i nya Godmorgon Vimmerby

  Många fanns på plats för nypremiären av Godmorgon Vimmerby. Foto: Stefan Härnström

 • Näringslivsexpert var först ut i nya Godmorgon Vimmerby

  Fredrik Berglund från SKR var premiärgäst.

 • Näringslivsexpert var först ut i nya Godmorgon Vimmerby

  Utvecklingschefen Egon Karlsson fanns på plats.

 • Näringslivsexpert var först ut i nya Godmorgon Vimmerby

  Rektor Sara Olsson fanns också plats.

Näringslivsexpert var först ut i nya Godmorgon Vimmerby

Nypremiären för mötena skedde i bankettsalen på Vimmerby Stadshotell. Huvudgäst var Fredrik Berglund från Sveriges Kommuner och Regioner. Han är sakkunnig i näringslivsfrågor och berättade under intervjun vad hans del av organisationen gör för att förbättra för företagare i kommunerna.

Annons:

Innan dess hade Vimmerby kommuns näringslivsstrateg Patric Engqvist välkomnat den samlade publiken och presenterade några av de första gästerna. Exempelvis kommunens utvecklingschef Egon Karlsson som berättade om företagarenkäter och hur viktigt det är för kommunen att få svar på dessa.

Därefter kom Campus Vimmerbys rektor Sara Olsson upp på scen för att informera om de nya utbildningarna VVS-ingenjör, automationsingenjör (drift & service) samt byggnadsingenjör (glas & fasad) som startar till hösten. Utbildningar man räknar med är av intresse för företag i kommunen som kommer att ha anställningsbehov.

Företagarnas fem

Vid punkten ”Företagarnas fem” var det Maria Carlsson från Kalles Lek & Lattjo som berättade om verksamheten som Företagarna Vimmerby håller i och hon pushade lite extra för den kommande rekryteringsmässan på Restaurangskolan. Drygt tiotalet företag kommer vara på plats för att möta de elever som söker sommarjobb eller som vill få mer kontakt med lokala företag.

Viktigt att kunna vara anonym

Träffens huvudgäst var hitreste Fredric Berglund som är sakkunnig i näringslivsfrågor på Sveriges Kommuner och Regioner. Han berättade att mycket av hans jobb handlade om att göra enkäter om företagsklimatet ute i landet, analysera dessa och att ge råd. Enligt honom finns det tveksamheter om att vilja svara på kommunala undersökningar om företagande.

Det finns en rädsla att stöta sig med tjänstemän och politiker och det kan ta sig uttryck i att man inte vill svara på frågor. Fredrik har fått frågor om hur anonym svarslämnaren är och han förklarade hur insamlingen av informationen går till i SKR-enkäter och hur organisationen lägger ner mycket jobb på att hjälpa såväl företagare som kommuner. Han beräknade att man totalt fått in runt 500 000 svar från företagarenkäter sedan 2010.

Enligt Patric Engqvist är ännu inte nästa träffs datum eller plats bestämt än men tanken är att de ska ske på olika platser med tre träffar på våren och tre på hösten.

Stefan Härnström

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: