Annons:

Sök

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt
VIMMERBYBRYGGERIET VILL KÖPA VIMARVALLEN

Åbro Bryggeri vill köpa loss Vimarvallen av kommunen.

VIMMERBYBRYGGERIET VILL KÖPA VIMARVALLEN

Ett av Vimmerbys största och mest anrika företag, Åbro Bryggeri, vill köpa Vimarvallen och dess omkringliggande områden av Vimmerby kommun. Det skriver Vimmerby Tidning i kväll.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Företaget vill köpa loss området för att säkra sin vattentäkt och möjliggöra en fortsatt expansion i Vimmerby, skriver Vimmerby Tidning.

– Vi är intresserade av att täcka vårt skyddsområde kring bryggeriet. Dels för vår vattentäkt och dels för vår verksamhet, så därför köper vi in mark runt bryggeriet som täcker upp. Vi har köpt upp mark nedanför bryggeriet mot maderna och är även intresserade av hela Vimarvallen och omkringliggande område, säger Henrik Dunge, vd på Åbro Bryggeri, till tidningen.

Henrik Dunge säger vidare att man gör det för att långsiktigt säkra sin överlevnad. 

– Vi är väldigt beroende av vårt vatten. Vi har ett skyddsområde kring bryggeriet där man inte får bygga, och då är det bättre att vi köper marken.

Kommunen positiv

Kommunen ställer sig positivt till att sälja marken till dryckesjätten. I protokollet från arbetsutskottets beslut står det att arbetsutskottet ger samhällsbyggnadsavdelningen i uppdrag att ta fram ett förslag till avtal mellan kommunen och Åbro kring Vimarvallen och omkringliggande område.

Något avtal är ännu inte klart.

– Det är i ett tidigt skede, men kommunen har inga som helst invändningar mot att sälja marken, så det kommer att tas fram ett förslag till avtal som sen går tillbaka till politikerna för beslut i fullmäktige, säger gatuchefen Andreas Horste till Vimmerby Tidning.

Det ska endast handla om mark och inte några byggnader.

Var hemmaplan för VIF

Inom kort ska Andreas Horste och Åbro Bryggeri träffas. Men innan ett avtal kan signeras ska det till en värdering av marken och fler utredningar.

Vimarvallen invigdes 1931 och var hemmaarena för Vimmerby IF i över 80 år. 2015 flyttade VIF verksamheten till Ceos-området och sedan dess har Vimarvallen stått tom.

– Jag kan tänka mig att ett avtal om markaffären kan vara klart efter årsskiftet, säger Andreas Horste till Vimmerby Tidning.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: