Annons:

Sök

Annons:

Dags för Klangs stora vårkonsert:

Klang Studio har sin vårkonsert på söndag. Foto: Julia Eriksson

Dags för Klangs stora vårkonsert: "Blir ett fint avslut"

Målet är att hålla en avslutningskonsert efter varje termin. På söndag är det dags för vårens Klang-konsert i Kulturskolans teater.
– Det är ett fint avslut, där man syr ihop det som hänt under terminen, säger Alice Hartvig. 

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Under brinnande pandemi startade Alice Hartvig upp Klang Studios i Vimmerby. Hon bedriver körverksamhet per termin och följer "skolans kalender", säger hon. 

– Därför blir det en höst- och en vårtermin. Förra våren hade vi en vårkonsert och då var min tanke att det skulle bli en tradition, berättar hon. 

Men någon konsert kring jul blev det inte 2022.

– Jag fick barn där i november, så då blev det ingen konsert. Men redan nu är det en julkonsert inbokad också. Det känns som en given grej att avsluta terminen med. Det blir ett fint avslut och så syr man ihop det som hänt under terminen. 

Flera olika körer

På söndag är det dags för vårens konsert. Barnkör, vuxenkör samt pensionärskör uppträder. Dessutom blir det en del solonummer.

– Det lär bli runt 50 personer som uppträder. Det här är ju också en morot för alla i kören, att man har något att öva inför och visa upp för sina anhöriga och andra intresserade. Att stå i övningslokalen är en sak, men när man sedan kommer ut på scen så händer det ganska mycket sångmässigt. Man får känna sig lite nervös inför och så gör man sin grej – och så kan man känna att vi gjorde det tillsammans-känslan. 

Förra vårkonserten drog nästan fullt hus. 

– Jag hoppas det blir mycket folk nu också. Det är också ett tillfälle att få fler att bli sugna på att testa att vara med.

Konserten på söndagseftermiddagen är helt gratis.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: