Annons:

Sök

Annons:

Så ser tränarna på derbykampen – här är trupperna

Peter Magnussons Gullringen och Patrik Gunnarssons Vimmerby ställs mot varandra på Bruksvallen i Storebro i dag. Foto: Ossian Mathiasson/Montage

Så ser tränarna på derbykampen – här är trupperna

Det är dags för kommunderby mellan Vimmerby IF och Gullringens GoIF. Här är tränarnas tankar inför drabbningen.

Annons:

Patrik Gunnarsson är tränare i Vimmerby IF och säger så här inför derbymatchen:

– Jag har varit i Gullringen och spelat derby med Hultsfred. Det var speciellt också, men Gullringen mot Vimmerby är snäppet större. Jag kan tänka mig att det är speciellt för de som har spelat tillsammans tidigare. Haris (Dreco) har varit i Gullringen och "Thure" har lirat tillsammans med Lindblom tidigare. Sedan är väl inte rivaliteten som förr kanske, men när man väl är där finns det många vinnarskallar.

Vad blir viktigast för er?

– I derbymatcher är det ofta den som gör minst misstag och vill mest som vinner. Kan man minimera misstagen och ha lite extra glöd har man goda chanser. Vi vill förstås vara hetast i den här matchen. Ska man vara med i toppen är det en trea som gäller. Det är nog nästan treor rakt igenom som gäller. Våra matcher mot Gullringen och Tuna blir stentuffa. Myresjö/Vetlanda har inga direkta derbyn och oavsett vad vi, Gullringen eller Tuna ligger i tabellen vet man att det blir tufft. 

Peter Magnusson, som leder Gullringen, säger att det här är årets match.

– Även om det inte är lika hett som det var förr om åren. Jag hoppas på en rolig match, bra väder och mycket folk. Det har känts på spelarna att den här matchen är på gång.

Kan loppet vara kört för er om ni inte får med er en seger?

– Vi tar en match i taget och spekulerar inte i det. Jag tittar inte i tabellen. Alla matcher är lika viktiga och man får tre poäng oavsett vad. Grabbarna vill förstås inget hellre än att vinna. 

Här är trupperna

Båda lagen dras med en del skavanker inför matchen. I Gullringen saknas Tom Polder som är bortrest och duon Daniel Johansson och Melker Johansson är skadade. I Vimmerby står det klart att Anton Brorsson, Jakob Johansson och Ludwig Strömbom inte kommer till spel. 

– Vi har något ytterligare frågetecken, men det är inget som är helt klart, säger Gunnarsson.

Här nedan kan ni se lagens derbytrupper.

Fakta

Vimmerby IF: Gustaf Johansson, Belmin Hrustic, Joakim Storm, Rickard Thuresson, Mojeb Abdul Majed, Haris Dreco, Johan "JC" Carlsson, Vladimir Radak, Jesper Lätt, Elias Hallingfors, Oliver Johansson, Anton Ljungberg, Knut Gunnarsson, Alex Karlsson, Ali Mohammed Mustafa, Wlliam Stejdahl.

Gullringens GoIF: Petter Gustafsson, Tobias Carlsson, Albin Gustafsson, Alexander Swartz, Ola Lindblom, Martin Höglind, Bell Maneetup, Erik Lindblad, Jesper Wärnehall, Ted Åström Åberg, Anton Holm, Rasmus Bexell, Samuel Lindell, Herman Lynbech, Sebastian Swartz, Olle Eriksson.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: