Annons:

Sök

Annons:

VIF:s smäll – nyckelspelaren missar stora delar av vårsäsongen

Ilhan Jejna skadade sitt vänstra knä mot Ekeby BK och fick bäras ut på bår. Nu talar mycket för att han missar stora delar av vårsäsongen. Foto: Micael Rundberg

VIF:s smäll – nyckelspelaren missar stora delar av vårsäsongen

Ilhan Jejna skadade sitt vänstra knä i långfredagens premiär mot Eneby BK. När han kan vara tillbaka är högst oklart, men det blir inget spel under stora delar av vårsäsongen.

 

– Är det en mindre meniskskada och att det inte krävs operation kan jag vara tillbaka i slutet av maj, men blir det operation tar det längre tid, säger han. 

Annons:

Division 3-nykomlingen Vimmerby IF vann premiären mot Eneby BK med 2–1.

Segern visade sig dock bli dyrköpt. 

Efter dryga kvartens spel skadade mittbacken Ilhan Jejna sitt vänstra knä efter en duell på offensiv planhalva. Han spelade vidare i 15–20 minuter innan knät vek sig och omöjliggjorde fortsatt spel. Han vred sig i plågor och fick bäras ut på bår. 

Mycket talar för att nyckelspelaren har ådragit sig en meniskskada som kommer hålla honom borta från spel under stora delar av vårsäsongen. 

– Det är inte så bra, men det blir bättre och bättre. Det blev en kraftig vridning på knät. Först kände jag att smärtan började släppa och trodde att det var en lårkaka som skulle släppa under tiden som jag sprang på det. Sedan vek sig knät och jag hade jättemycket smärta och kände direkt att jag inte skulle kunna ta mig därifrån, säger Ilhan Jejna. 

"Säker på att det bara är menisken"

Han berättar att det går sakta men säkert framåt efter en påskhelg med mycket vila.

– Jag träffade vår sjukgymnast precis när händelsen inträffade och då sa han att han trodde att det var menisken. Sedan blev han lite orolig för att det kunde röra sig om en korsbandsskada eftersom knät svullnade upp första natten. Jag träffade honom på måndagen igen och då hade svullnaden gått ner lite. Han är därefter säker på att det bara är menisken och utesluter korsbandet då det kändes stabilt, säger Jejna. 

Sjukgymnasten har skickat remiss till en ortoped som gör en grundlig undersökning av knät och beställer tid för röntgen. 

– Det är först när jag har träffat ortopeden som jag kan få en känsla för hur lång tid jag kommer vara borta och hur stor skadan på menisken är. Är det en mindre meniskskada och att det inte krävs operation kan jag vara tillbaka i slutet av maj och är det så att jag måste opereras så hänger det på hur snabbt jag kan få operationstid. När jag har gjort operationen är det tre till fyra veckors rehab.

Vimmerby IF får därmed klara sig utan Ilhan Jejna under stora delar av vårsäsongen.

– Det är tråkigt då jag har sett fram emot att få spela i division 3. Det är bara att bita i det sura äpplet och ta det för vad det är. Förhoppningsvis kan jag vara tillbaka i spel innan sommaruppehållet.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: