Annons:

Sök

Annons:

Backens skada värre än befarat – missar resten av säsongen

Ilhan Jejna skadade sitt vänstra knä mot Ekeby BK i premiären. Skadan är värre än befarat. Det rör sig om en korsbandsskada som tvingar honom till operation och lång rehab. Foto: Micael Rundberg

Backens skada värre än befarat – missar resten av säsongen

Vimmerby IF:s mittback Ilhan Jejna skadade knät redan i premiärmatchen och har varit borta sedan dess. Nu visar det sig att skadan är värre än man först trodde. 
– Jag missar resten av säsongen, säger han. 

Annons:

Efter dryga kvartens spel i premiären mot Eneby BK skadade Vimmerby IF-mittbacken Ilhan Jejna sitt vänstra knä efter en duell på offensiv planhalva. Han spelade vidare i 15–20 minuter innan knät vek sig och omöjliggjorde fortsatt spel. Han vred sig i plågor och fick bäras ut på bår. 

Det talades initialt om att han hade ådragit sig en meniskskada och att han skulle vara borta från spel under stora delar av vårsäsongen. 

– Det var lite fram och tillbaka med hur mitt knä reagerade. Knät svullnade inte upp direkt. Oftast när det är korsbandsskador brukar knät svullna upp direkt. Först talades det om en meniskskada och sedan när knät började svullna efter något dygn var vi inne på att det fortsatt rörde sig om en meniskskada, säger Ilhan Jejna. 

Operation och lång rehab väntar

Han har nu fått ett tungt besked om att han missar resten av säsongen. Den magnetröntgen som han nyligen fick svar på visar att korsbandet i vänster knä är av. 

– Tiden efter skadan var seg med tanke på att jag fick vänta på att få komma in och genomföra magnetröntgen. Nu är det skönt när jag har fått göra en röntgen och en bild på vad som är trasigt i knät. Bilden visar att korsbandet är av och viss skada på menisken, säger Ilhan Jejna och fortsätter:

– Jag träffade ortopeden som gjorde flera tester och fick inte så många svar på korsbandet. Han sa då att han tror att främre korsbandet är av, vilket även röntgen visade. 

Nu väntar operation till sommaren och sedan en lång period med rehabilitering. 

– Det blir inget mer spel i år med tanke på att det är en korsbandsskada. Man får väl räkna med att det blir rehabilitering i sex till tolv månader. Det är såklart tufft, men jag började i ett tidigt skede tänka att det skulle kunna vara en korsbandsskada. 

Viktig seger senast

Han har i det vardagliga livet inga större problem till följd av skadan. 

– I början kunde jag inte belasta knät så mycket, men nu är det bättre även om det ibland kan uppstå låsningar i knät. Jag går normalt, tränar på gym och jobbar då jag sitter rätt så mycket på kontor.

Ett skadeförföljt Vimmerby IF bärgade tre viktiga poäng i förra omgångens match mot Kisa BK. 

– Vi fick en bra start på serien, sedan har det varit några förluster. Det är viktigt att komma in i vinnarmentaliteten igen och att det blev seger mot Kisa kommer höja flera spelare. 

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: