Annons:

Sök

Annons:

Tuna studsade tillbaka med besked: ”Fick råg i ryggen”

Martin Carlsson blev tvåmålsskytt när Tuna hoppade upp på segerspåret igen. Foto: Ossian Mathiasson

Tuna studsade tillbaka med besked: ”Fick råg i ryggen”

IFK Tuna är ett vinnande lag i division 4 igen. Hemma mot Stensjöns IF kom sjunde segern på de åtta senaste matcherna.
– Det hade inte varit kul med två raka förluster. Nu fick vi råg i ryggen, säger tränaren Mattias Gustavsson efter 4–1-segern.

Annons:

Om Tunas säsongsstart var tung med många förluster har avslutningen av vårsäsongen varit riktigt lovande. 

Efter sex raka segrar åkte Tuna visserligen på en tung 2–5-förlust i senaste matchen mot toppkollegan Aneby och då var laget i stort sett piskat att få med sig tre poäng från kvällens match mot Stensjön på Tunhamra. 

Laget studsade tillbaka med besked och tog en klar 4–1-seger. Victor Gustavsson gjorde 1–0 i 21:a minuten och Martin Carlsson fyllde på med 2–0 sex minuter senare. 

– Vi började matchen bra men efter de två målen tappade vi konceptet. Vi slarvade, jobbade inte tillsammans och det blev mycket enmansshower, säger Mattias Gustavsson. 

Carlsson blev tvåmålsskytt

Trots att Tuna ledde med 2–0 fick Mattias Gustavsson prata med sina spelare om att ta jobbet för varandra och jobba som en enhet. 

– Vi gjorde som vi sa i paus och gick ut i andra halvlek och gjorde allt rätt. Alla jobbade och slet. Stensjön öppnade starkt men vi låg rätt och höll på dem på rätt sida, säger Gustavsson. 

Filip Ingemarsson satte 3–0 i 64:e minuten och kort därpå reducerade Stensjön till 3–1. Med dryga kvarten kvar att spela satte Martin Carlsson sitt andra mål för aftonen. 

– Skönt att studsa tillbaka så där inför uppehållet, det ger en bra känsla. Vi knöt näven i paus och visade att vi är ett lag att räkna med, säger han. 

"VG" fick beröm på nytt

Det var en viktig seger för Tuna som ligger trea i serien och har fem poäng upp till Aneby på positiv kvalplats och nio poäng upp till ettan Västerviks FF. I höstomstarten möter Tuna just Aneby på bortagräs. 

– Det är en tät serie och nu är vi på segerspåret igen. Vi får ta match för match och siktar på att vinna varje match som kommer, Vi får se var vi kommer. 

Återigen förtjänade Victor Gustavsson en guldstjärna för inställningen och arbetskapaciteten. Även Ted Åström Åberg kvitterade ut ett bra betyg. 

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: