Annons:

Sök

Annons:

Robin Olsson har tagit upp BK Boston i division 5 under sitt första tränarår. Foto: Ossian Mathiasson

Olsson njuter av avancemanget – så ser han på framtiden

Robin Olssons första tränaruppdrag slutade med uppflyttning till division 5 med BK Boston.
– Det är inte så jäkla svårt när man har en sådan här grupp av spelare, säger Robin Olsson.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Robin Olsson lämnade Södra Vi IF och la fotbollsskorna på hyllan inför årets säsong. Han sadlade om för att bli tränare i BK Boston – och det är ett lyckat första tränarår som han kan se tillbaka på. 

Tidigare i dag blev hans Boston klart för uppflyttning till division 5. Medan spelarna firade rejält i omklädningsrummet var Robin Olsson mer samlade och hyllade den kollektiva insatsen som har lett till framgång.

– Det är inte så jäkla svårt när man har en sådan här grupp av spelare. De är så anpassningsbara. Jag har drivit hela lasset på egen hand och det är jobbigt när man inte har någon att reflektera med, säger han och fortsätter: 

– Före och under matcher gör jag många byten och ibland händer det att spelare petas. Spelarna köper det jag säger och tror på det vi gör. Det har varit svårt men spelarna har underlättat jobbet för mig. 

Varför vinner ni serien?

– Vi har förmodligen tränat hårdare än vad de andra lagen har gjort. Jag har alltid förklarat varför vi gör vissa saker och lagt in ett syfte i varje övning så de förstår varför vi gör vissa saker.

"Vill inte ta åt mig äran"

Efter tre säsonger i division 6 lyfter Boston i seriesystemet och inför säsongen sa Robin Olsson att han ville få bort kompisstämpeln och göra Boston till en klubb man spelar i för att lattja. 

– Boston har alltid varit ett bra lag och jag har fått höra att det har fattats någon som tar tag i det och går in med rak arm. Jag har försökt komma in med det. Jag vill inte ta åt mig äran, det är spelarna som ska hyllas. 

Inför säsongen sa Olsson att Boston skulle vinna serien och det visade sig att han skulle ha rätt.

– Jag topptippade och hetsade upp mitt lag. Det var medvetet för att få upp björnen som finns inom oss. Spelar man fotboll så har man en vinnarskalle, annars har man inget där att göra. Jag får äta upp mina ord ibland.  

Vad tror du om Bostons chanser i femman?

– Får de behålla grundstommen och spetsa truppen med lite mer spets så kan det bli bra. Boston är ett kortvuxet och tekniskt lag som ska hålla bollen längs med marken, då är laget som bäst. Laget behöver mer tyngd. Kan man få in det så tror jag att de håller i division 5.

Blir du kvar i klubben?

– Intresset finns givetvis. Jag har två barn och varje träning och match ligger under nattningstid så det är ett bekymmer. Är förutsättningarna rätt så är det intressant, säger han och fortsätter:

– Jag har hört att fåglar viskar från olika håll om andra föreningar. Det är intressant och Boston är också intressant. Suget för att spela fotboll igen kommer tillbaka när man står vid sidlinjen. 

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: