Annons:

Sök

Annons:

BK Boston föll mot HM IS och trillar ner i division 6. Robin Olsson slutar som tränare för laget och flyttar till Mariestad nästa år. Foto: Ossian Mathiasson

Boston trillar ner i division 6 – tränaren slutar

BK Bostons sejour i division 5 blev ettårig. Vimmerbyklubben föll med 1–6 mot HM IS och får börja om i division 6 kommande säsong. 
– Det är skittråkigt. Jag tycker inte att det är rättvist att vi åker ur, säger Robin Olsson, som slutar i BKB och ska flytta till Mariestad i början av 2021. 

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

BK Boston hade ett tufft utgångsläge inför sista omgången av division 6 och hade chans på negativ kvalplats vid seger mot HM IS samtidigt som Djursdala SK var tvungna att förlora stort mot IFK Oskarshamn. 

BK Boston föll med klara 1–6 hemma mot HM IS och skickas direkt ner i division 6 efter förra säsongens uppflyttning. 

– Jag tycker att vi har krigat på bra och tabellen visar något annat än vad jag trodde. Jag står fast vid att vi och Målilla ska byta plats om man tittar rent spelmässigt. Vi ska hamna på Målillas plats i tabellen men vi har varit alldeles för ineffektiva och inte gjort mål, säger Robin Olsson, som inte tränade laget mot HM IS på grund av förkylningssymtom och stannade hemma. 

"Tabellen ljuger"

HM IS gick ifrån till 2–0 efter elva minuters spel och ett visst hopp tändes när Joakim Hammar reducerade till 2–1 i 16:e minuten. Det visade sig inte spela någon roll. HM IS ledde med 3–1 i halvtid och vann till slut med betryggande 6–1. 

– Det är skittråkigt att det blir nedflyttning, det är inte rättvist. Tabellen ljuger, enligt mig. Man kan spela hur vacker fotboll som helst men gör man inga mål så blir det svårt. Vi har också många som bor på annan ort så det blir svårt att bedriva träningar och få spelarna att förstå hur vi ska spela när vi inte tränar tillsammans. Jag vet att många spelare är bra tränade men de tekniska bitarna gör det svårt. 

Han slutar och flyttar till Mariestad

Han berättar även att han har gjort sitt som huvudtränare i Boston i och med att han flyttar till Mariestad i början av nästa år. 

– Att jag skulle lämna Boston var klart redan under sommaruppehållet. Nu ska jag flytta till Mariestad med familjen och jag har kontakt med en division 4-klubb i Mariestad. Vi för en dialog om att jag ska bli assisterande tränare och vi har haft ett första möte. Jag är sugen på rollen som assisterande tränare för att se och lära. 

Hur ser du Bostons framtid?

– Jag vet faktiskt inte men jag hoppas att de tar sig upp i femman igen. 

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: