Annons:

Sök

Annons:

VH förlänger inte med Persson:

Vimmerby Hockey har bestämt sig för att inte förlänga avtalet med Morgan Persson då hans nuvarande tjänst som klubb- och sportchef försvinner till kommande säsong. Foto: Ossian Mathiasson

VH förlänger inte med Persson: "Sagt att de vill gå i en annan riktning"

Klubb- och sportchefen Morgan Persson lämnar Vimmerby Hockey efter säsongen då hans tjänst upphör.

– Styrelsen återkom till mig i dag och sa att det inte blir någon fortsättning. Mitt avtal kommer inte förlängas, säger Morgan Persson.  

Annons:

Hockeyettanklubben Vimmerby Hockey meddelar att de kommer göra en omorganisation inför kommande säsong. Den kombinerade tjänsten som klubb- och sportchef, som har varit på heltid, upphör efter årets säsong på grund av ekonomiska skäl. 

Den nuvarande klubb- och sportchefen Morgan Persson har fått beskedet av styrelsen att hans uppdrag i klubben avslutas efter denna säsong. 

– Anledningen är det som klubben har kommunicerat ut med att tjänsten inte bär sig ekonomiskt med tanke på pandemin som har varit och fortfarande är. Det finns inte utrymme rent ekonomiskt att behålla min roll i nuvarande omfattning, vilket är tråkigt och sorgligt. Jag har jobbat hårt och lagt ner min själ i det i tre års tid. Sedan är det klart att föreningens ekonomi är så mycket viktigare än min tjänst men det är givetvis otroligt tråkigt, säger Morgan Persson. 

"Vill gå i en annan riktning"

Den kombinerade tjänsten upphör samtidigt som sportchefstjänsten ska omstruktureras inför kommande säsong. 

– Jag själv har inte sagt nej till något utan det är klubben som har sagt att de vill gå i en annan riktning och det är så det är i den här branschen. Först fick jag info om att läget är läget som det är rent ekonomiskt och det hänger ihop med att vi inte värvade något före deadline. Det är osäkerheten till det ekonomiska läget som gör att föreningen har valt att dra i bromsen och beslutat sig för att inte behålla mig, säger Morgan Persson och fortsätter:

– Styrelsen återkom till mig i dag och sa att det inte blir någon fortsättning. Mitt avtal kommer inte förlängas.

Vad händer för dig nu?

– Det är laget med spelare och ledare som gäller till 100 procent. Jag ska finnas där och stötta på alla sätt för att vi ska ta oss till playoff. Det är det enda som finns i skallen. Jag kommer vara kvar i Vimmerby efter säsongen, sedan får vi se vad som händer. Jag har inte alls funderat i de banorna. Mitt fokus är på Vimmerby och det vi har framför oss, säger han. 

Vill du fortsätta jobba inom hockeyn nästa säsong?

– Ja, absolut. Det är det jag vill jobba med, men jag får se vad som sker framöver. Jag har inte hunnit tänka på det så jag får se vad framtiden ger. Nu ligger allt fokus på att vi ska göra en bra vecka med VH. 

Hur ser du på avslutningen med VH?

– Vi har först och främst en viktig vecka framför oss med tre matcher. Det ska bli otroligt intressant och vi har det i egna händer. Vi kommer fixa det om vi håller oss friska och krya och i ett playoff är vi inte roliga att möta. 

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: