Annons:

Sök

Annons:

Nu vill Anton ta revansch på Troja:

Anton Carlsson är både förväntansfull och taggad inför matchserien mot Troja/Ljungby. Foto: Arkivbild

Nu vill Anton ta revansch på Troja: "Byggts upp en rivalitet"

Troja/Ljungby skickade ut Vimmerby Hockey i den avgörande matchen till kvalserien 2021. Sedan gick laget upp i Hockeyallsvenskan. Nu vill VH och Anton Carlsson ta revansch.
– Det finns en historia och det har byggts upp en rivalitet, säger forwarden.

Annons:

Efter att ha stått över kvartsfinalspelet är det nu dags för Vimmerby Hockey att kliva in i slutspelet. För första gången någonsin har VH fått välja motstånd inför det sista hindret till kvalserien.

Semifinalen blir en repris av motsvarande omgång 2021. Skillnaden då var att det var Troja som valde att möta Vimmerby. Den gången vann Ljungbys stolthet en riktig holmgång, där känslorna var oerhört starka efteråt. 

En som var med redan då var den assisterande kaptenen Anton Carlsson. 

– Framför allt brukar det alltid vara täta, tuffa matcher och det är mycket publik. Det finns en historia och det har byggts upp en rivalitet. Det blir roliga matcher och i ett slutspel är det alltid roligare att möta Troja än något Stockholmslag utan någon rivalitet. Det ger en extra krydda, säger Anton Carlsson utan att gå in mer på historien.

Tidigare år är det Troja som valt er. Nu är det omvänt och Troja är en storklubb i Hockeyettan. Hur ser du på det?

– Vi har bra koll på dem och vi gick själva den vägen de har gjort förra året. Vi vet att det bygger en vinnaranda och karaktär, så det finns ingen risk för underskattning. Det är ett bra lag och ett namn som väger tungt, så de har en del att leva upp till. De har vuxit under säsongen känns det som och det finns en del som talar för att det är ett helt annat lag vi möter än i grundserien. 

Fallit på målsnöret

Att laget har fått stå över kvartsfinalerna väljer att Anton Carlsson se som positivt.

– Det är ett tecken på att vi gjort något bra under säsongen och det är alltid en fördel att kunna styra vilka man får möta. Det är bara bra lag kvar, men jag ser det som en fördel och vi har hemmaplansfördelen. Sedan är det klart att Troja just nu är lite mer inne i elden än vad vi är. Men över tid och över en period framåt bör det vara till vår fördel att vi är utvilade och fräscha. 

Vimmerby har fallt på målsnöret, i just den här omgången, åtskilliga gånger tidigare. Nu önskar Anton Carlsson att historia skrivs. 

– Det hade varit fantastiskt. Man märker att det börjar snackas lite, att det säljs lite biljetter och det är kul för alla i laget och alla som följer hockey. Jag tycker våra chanser att gå till kvalserien är stora och ger oss bra chanser absolut. Vi känns hungriga och det är många som verkligen vill det här. Vi kommer göra allt för att lyckas.

Vad talar för att ni gör det?

– Vi har en tydlig idé om hur vi vill spela våra matcher. Vi vill ha momentum och vi vill ha pucken och styra utgången i matcherna. Det har varit framgångsrikt i en och en halv säsong, så det talar för oss. 

Förväntansfull och taggad

VH inleder med två hemmamatcher i bäst av fem-serien. Den första spelas i eftermiddag och den andra redan på söndag. 

– Det är klart att det är viktigt med en bra start, men vi har också visat att vi är ett jättebra bortalag. Så får vi en tuff start är ingenting kört. Vi kan ta hem det ändå. 

Anton Carlsson, Eddie Levin och Jakob Karlsson har bildat en vass Vimmerbydoftande kedja hela vägen. Men powerplayspelet har sladdat i Allettan. 

– Vi har nött en del nu och försöker hela tiden hitta lösningar. Vi är våra egna största kritiker och vet om våra brister. 

Hur är känslan precis innan matchserien ska börja?

– Just nu är man bara förväntansfull och taggad. Det börjar närma sig och det här har man gått och väntat på hela säsongen. 

Vad får vi se för Vimmerby?

– Ett lag som kommer ut och tar tag i matchen direkt med hög fart och bra kontroll på pucken. 

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: