Annons:

Sök

Annons:

Kontos klev fram när det behövdes:

Kristoff Kontos klev verkligen fram när Vimmerby besegrade Huddinge. Foto: Viktor Allvin

Kontos klev fram när det behövdes: "Det är galet"

Vimmerbys Kristoff Kontos har varit en av lagets, kanske hela seriens, bästa spelare sedan han anslöt. I fredagens playoffmatch mot Huddinge visade han vägen och svarade för två poäng.
– Jag kommer fira med ett par ispåsar och lite sömn, säger han efter matchen.

Annons:

Först var han inblandad i det mycket viktiga reduceringsmålet som betydde 2-1 till Huddinge. Strax innan gjorde hemmalaget 2-0 och målet, som Christoffer Rasch krutade in, var så klart oerhört skönt för VH. Tidigt i tredjeperioden klev han fram ordentligt. Kontos och Jesper Norbäck klapp-klappade sig igenom och fram till öppet mål för Kontos som tryckte in 3-3-pucken bakom Huddinges Pontus Eltonius.

Minuten senare steg Roman Semjonovs in och satte 4-3 till VH, ett resultat som stod sig matchen ut.

– Det här är de roligaste matcherna att spela, när det gäller allt och båda lagen spelar strålande hockey. Det är mycket känslor och roligt att vara en del i det. 

VH hade med sig ett massivt läktarstöd matchen igenom:

– Det är galet. Jag älskar det. Två bussar kom i kväll, två bussar senast mot Kallinge, till och med supporten från folk när vi är ute och käkar lunch och så, hela staden är med oss, säger Kontos.

"Spelade vårt spel"

Trots underläge, om och om igen, 1-0, 2-0, 3-1, så fortsatte VH bara att mangla på med sitt vägvinnande spel.

– Man vill ju aldrig hamna i underläge, men vi körde på, disciplinerat och spelade vårt spel och lyckades plocka fram vår bästa period i den tredje. Vi gör lägliga mål (2-1 och 3-2 kom båda strax efter Huddingemål), vi har sagt det hela säsongen, vi har de bytena där vi studsar tillbaka direkt när det inte gått vår väg, fortsätter han.

Nu väntar 3-4 timmars bussresa hem till Vimmerby, men något firande, det blir det inte.

– Det blir ett par ispåsar, en bussresa och mycket sömn. Vi håller blicken vid målet, ser den större bilden och fortsätter trycka på i nästa playoffrunda, avslutar han.

Viktor Allvin

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt
Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: