Annons:

Sök

Annons:

Intressant derby väntar VH:

Rätt anspänningsnivå är nyckeln i derbyt mot Tranås, säger Phil Horsky. Foto: Ossian Mathiasson

Intressant derby väntar VH: "Rätt anspänningsnivå är nyckeln"

Det blir ett hett derby mellan Tranås AIF och Vimmerby Hockey redan i den andra omgången. Phil Horsky säger att han har bra koll på motståndet.
– Det är mycket känslor i en sån här match, säger han.

Annons:

I söndags inleddes Vimmerbys säsong med en förväntad seger hemma mot Tyringe (5-2) på hemmaplan. Nu väntar ett intressant derby mot Tranås, som föll i sin premiär borta mot Mörrum.

– Det ska bli kul. Vi har mött Tranås två gånger på försäsongen och har bra koll på dem. Vi har scoutat deras match i Mörrum, men har haft mest fokus på vår prestation mot Tyringe. Det finns saker där vi kan förbättra oss, säger VH-tränaren Phil Horsky. 

"Alla lag ser bra ut"

Tranås mot Vimmerby är förstås en match som alltid frambringar mycket känslor. Just nu, till följd av coronapandemin, lär det inte bli den vanliga stämningen på läktaren.

– Det är deras säsongspremiär på hemmaplan och de lär få lite extra energi av det. Det är mycket känslor i en sån match och det brukar vara det mot dem. Det är hög intensitet och det ska bli spännande. 

Vad säger du om Tranås den här säsongen?

– De ser bra ut, men alla lag ser bra ut. De har samma budget som oss och borde också ha press på sig. Tranås måste vara i toppen, så de är nog absolut inte nöjda med säsongen hittills. De har bytt tränare och spelar lite som Hanhals brukar spelare. Det är svårt att läsa av, men vi förväntar oss att de sätter mycket press. 

Rydén i målet

Phil Horsky har sett Vimmerbys seriepremiär två gånger.

– Det fanns många bra saker, men en del som faller in under kategorin nervositet och premiärmatch. Jag har tagit en del med laget och vad det är stannar mellan oss, men det var mycket som var bra. Många lag kommer få problem med Tyringe. 

Vad blir viktigast i den här matchen?

– För oss är det viktigaste att spela lite rakare, slå deras press, försöka vara kyliga i huvudet, ta kampen och ha rätt anspänningsnivå. Vi är som bäst när vi slappnar av. 

Det är inga förändringar i Vimmerbys lag. Tomas Rydén vaktar kassen och man kommer med 13 forwards och sju backar. 

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: