Annons:

Sök

Annons:

Dystert för Mörrum efter förlusten:

Thomas Engman var förstås besviken efter förlusten mot Vimmerby. Foto: Ossian Mathiasson

Dystert för Mörrum efter förlusten: "Var tvungen att fråga i pausen"

Mörrums GoIS är i knipa efter öppningsronden. Vimmerby Hockey sänkte hemmalaget i Blekinge – och nu krävs två segrar på bortaplan.
– Det är riktigt tungt, säger hemmatränaren Thomas Engman.

Annons:

Vimmerby Hockey valde Mörrum som motståndare. Thomas Engman kallade Vimmerby för storfavoriter inför. Efter matchen lämnar Vimmerby med seger och chans att avgöra redan på fredag.

– Det är riktigt tungt. Jag tycker att det är en rätt jämn tillställning. Första perioden går till oss, andra till Vimmerby och i tredje är det ett ställningskrig. Det är tungt att förlora och framför allt när det är ett styrningsmål som avgör. Det är så tajt som det ska vara i en åttondel. Jag är besviken nu, men vi får resa oss till matchen på fredag, säger Engman.

Vimmerbys mål tillkom efter att hemmalaget inväntat en icingavblåsning. Den kom aldrig och till slut kunde Todd Winder styra in 1-0 för det gulklädda VH-laget.

– Jag trodde det var icing och var tvungen att fråga linjemannen om det i pausen. Jag fick det förklarat för mig och det är ju en bedömning om vem som har störst chans att nå pucken. Min första tanke var solklar icing, men det var väl inte det.

"Ser möjligheter"

Mörrum fick bra snurr i anfallszon i den första perioden, men hade inte tillräckligt många stora chanser för att få hål på Tomas Rydén.

– Vi hade pratat mycket om att Vimmerby är starka defensivt. Då måste vi vara desperata från minut ett, få puckarna på mål och driva på kassen. Jag tycker inte vi gör det fullt ut. Vi skjuter elva skott, men många är utifrån och Rydén får en rätt behaglig resa ändå. Där måste vi upp.

Vad hände i andra perioden?

– Vi får någon utvisning eller två och det blir lite momentum för Vimmerby. Vi har svårt att ta oss ur egen zon och gör inte det enkla, som vi är bra på. Vi hamnade i en del dåliga moment där och då blev det svårt att vända tillbaka. Jag är inte nöjd med spelet i egen zon. 

Nu måste ni ta två matcher i Vimmerby. Hur bedömer du era chanser till det?

– Det är bara det som gäller, men vi fokuserar på matchen på fredag till att börja med. Jag ser möjligheter att störa dem. Jag trodde det skulle bli de enkla, billiga skitmålen som skulle avgöra. I dag är det en styrning. Vi åker dit med gott mod och ska matcha dem.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: