Annons:

Sök

Annons:

Engman efter uttåget:

Mörrum deppar efter övertidsförlusten mot Vimmerby. Foto: Ossian Mathiasson

Engman efter uttåget: "Todd Winder avgör det här"

Vimmerby Hockey får dra på sig matchstället igen på tisdag. För Mörrum är säsongen över.
– Det är jävligt bittert, säger tränaren Thomas Engman.

Annons:

Trots två jämna matcher blev det uttåg i två raka för Mörrum mot Vimmerby i åttondelsfinalen. VH vann med 1-0 i Blekinge i tisdags och på långfredagen vann hemmalaget med 4-3 efter övertid.

– Det är jäkligt tungt. Det är en bra hockeymatch där ute med mycket känslor och mycket kamp. Efter tre perioder tycker jag att vi är det starkare laget och borde ha tagit matchen. Men det är små marginaler som avgör det här, säger Mörrums tränare Thomas Engman.

Mörrum gjorde en snabb vändning i tredje perioden från underläge till ledning med 3-2. Bara några minuter återstod, men Todd Winder lyckades kvittera till 3-3.

– Det är en försvarsmiss av oss där. Vi är för klena runt kassen. Annars hade vi chansen att stänga matchen där, vi borde ha varit mer bestämda. Då hade vi haft en bra känsla. Ibland gör man misstag och det är bara att lära sig av det. Men det känns jävligt bittert att vi inte kan få en tredje avgörande match i morgon.

Vimmerby vinner 2-0 i matcher. Är det rättvist?

– Tittar man på de här två matcherna går första till Vimmerby. Men jag tycker att vi är starkare i dag. Om idrotten hade varit rättvis hade vi haft en tredje avgörande i morgon, men så fungerar det inte. Vi får bryta ihop och vara lessa ett par dagar. 

Kan du peka på något annat som avgör förutom små marginaler?

– Todd Winder avgör det här, så är det ju. Vimmerby är gedigna i sitt spel och vi blir lite överambitiösa i början av sudden. Jag ser inte exakt hur pucken går in, men det är lite studs hit och dit. 

Respass i åttondelsfinal. Vad känner du för det?

– En snabb summering så är vi nöjda med att ha tagit oss hit. Ingen trodde det av de så kallade experterna. Vi har överraskat många av de insatta. Men när man väl är här så vill man gå så långt som möjligt. Jag är lite förbannad över att vi inte tar det till en tredje match.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: